Előreszámla

Lilypie Second Birthday tickers

2012. január 31., kedd

Második menet

Most jöttem a dokitól - jó volt azt hiszem.
Bementem, elmondatta velem az előzményeket - ami a védőnőnél már elhangzott, és ami végülis igaz: hogy két éve nem védekezünk, de ez nem igazán feleltethető meg egy normál pár esetének, mert nálunk a szokottnál több a nemhagyományos szex, és sajnos a mellékhere okozta kihagyás is. Annyi torzítás itt is volt a dologban, amennyit megbeszéltünk, hogy azt mondtam, már egy fél éve próbálkozunk a méhnyák figyelésével, de ez végülis annyira nem is füllentés, hiszen abból valóban észre szoktam venni, ha épp peteérek, és olyan sosem volt, hogy olyankor inkább önmegtartóztatunk.

Tüneteim alapján rögtön mondta az inzulinrezisztenciát ő is, holnap megyek másik laborra, mert inzulinterhelés is kell. Azután meg várjuk, hogy piros legyek, és a 3-5. napon lesz hormonteszt (LH, FSH, TSH, PRL), illetve el kell kezdeni a Clostilbegyt szedését, és 11-13. napon ultrahangra menni, hogy sikerült-e a peteérést serkenteni. Vagyis butaság volt, amitől tartottam, úgy tűnik a kettőt (megfigyelés és segítés) egyszerre is lehet csinálni - azt mondta, ránézésre mindenem normális, most "rendbeteszi" a maradékot, és ha azután fél évig semmi eredmény, akkor érdemes egy petevezeték átjárhatóságot nézni.

Meglepően jófej volt amúgy, ilyen miniatűr kopaszodó ember, elég simlis mosolya van, és visszafogottan poénkodott, hogyaszongya (mikor a több szexmentes napra mondtam, hogy az annyit jelent, hogy nem hagyományos) koncentráljunk a célra, orális szexből nem lesz gyerek. Persze adott névjegykártyát a magánrendelőjéhez, ami egyik leghíresebb termékenységgel foglalkozó budapesti magánklinika... de igazából nem is bánom, a maiak alapján eléggé elégedett voltam vele, és ha ilyen marad, akkor az is elképzelhető, hogy járok majd hozzá a jövőben. Fórumokon sok jó véleményt olvastam róla, és híres tévében nyilatkozgató szaktekintély is egyébként; a mérsékelten rosszak, amiket találtam mind azt nehezményezték, hogy pénzéhes, és egyféleképp viselkedik azzal, aki magánpáciense, és másképp (nem) foglalkozik azzal, aki kórházi (de ez talán minden fele-felében dolgozó dokira igaz, azon az egyetlen egyen kívül, akit szintén fórumok alapján nem rég kinéztem magamnak); végül olyant is mondtak, hogy fura a humora, hogy nem egy túlmagyarázós típus, sőt, hogy bunkó. Nekem kifejezettem szimpatikus volt, hogy viszonylag visszafogott és hallgatag, túl sok kérdésem nem is volt mondjuk, de engem azzal meggyőzött, hogy nagyon türelmesen hallgatott végig, és egész hamar rávágta, hogy mit kellene kizárni első körben. És tetszett, hogy nem szúrt le amiért ilyen előzményekkel nem vizsgáltattam ki magamat hamarabb, és csak ilyen korban jutott eszembe, hogy tenni is kellene valamit.
Hát ez volt, valamennyire megnyugodtam, ha más nem, legalább valamerre haladunk...

Jah és magamhoz hűen minimum kétszer szétszórtam minden papíromat a rendelő padlóján, aztán sehol sem találtam a telefonomat, és mikor felajánlotta, hogy megcsörget, nem tudtam a számot (végül meglett az öltözőben) - szóval egyhamar biztos nem felejt el... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mondd!