Előreszámla

Lilypie Second Birthday tickers

2012. február 17., péntek

Várunk

Megvolt tegnap a CD11-es ultrahang, kicsit szomorú vagyok. Egyrészt a méhnyálkahártyám túl vékony, csak 4,5 mm, másrészt csak egy darab domináns tüszőm van, ami viszont méretileg jónak tűnik, 12 mm. A vékonyság a gyógyszer hatása is lehet, a nőgyógy szerint várjuk meg, hogy mi lesz belőle, mert még hízhat - hétfőn megyek a magánrendelésére, az CD15 lesz, akkor már látszani fog, hogy jó lesz-e bármire is ez a ciklus.

A nőgyógy meg... hát nem tetszik már annyira, szerintem nem együtt fogunk megöregedni - ezt amúgy olvastam róla fórumokon is, hogy tök visszafogott, magától semmit sem magyaráz el, csak ha rákérdez az ember. És hát honnan a francból tudnám, hogy egyáltalán mit kell kérdeznem...? Biztos csomó nő, aki régebben próbálkozik már, sokkal informáltabb, és nekik ezek a számok mindent elmondanak, de én most például utólag okosodtam meg, és azt még mindig nem sikerült kiderítenem, hogy normális-e, hogy egy stimulált ciklusban csak egy darab tüsző termelődött (gyanítom, hogy nem). Na mindegy, most utánaolvasgattam, és következőkor már csomó mindenre rá akarok kérdezni.

Visszatérve a konkrétumra: a tüsző az állítólag napi 1-2 milimétert nő általában, tehát azzal sok vész nincs, jövő hétre még meg is nőhet - 17 mm fölött már jó, de a legjobb, ha 20 fölött reped. Beavatkozás nélküli ciklusban az is rendben van, hogy csak egy nő meg, mert az a többit elnyomja, bár persze azt sem tudom, hogy akkor a kisebbeknek nem kellene-e szintén látszaniuk, vagy ha nem látszanak/léteznek egyáltalán, az mit jelent. Annyi legalább normálisnak tűnik, hogy ha a múlt ciklusban a bal petefészkem akciózott, akkor most a jobb oldal termelt.
A méhnyálkahártyámnak viszont szinte duplázódnia kellene, hogy jó legyen, a 7 mm a minimum, ami szükséges a jó beágyazódáshoz, de még jobb a 10 körüli. Ezzel is lehet kezdeni dolgokat, egyrészt a Clostilbegyt helyett létezik más hatóanyagú peteérést segítő gyógyszer is, aminek nincs ilyen vékonyító mellékhatása, másrészt lokális ösztrogén adagolással is segíthető a vastagodás; annak viszont örülök, hogy most egyelőre csak figyeljük, hogy magamtól mit produkálok. Érdekes ez egyébként, mert ugye az ösztrogén egyik funkciója ez a vastagítás, és a miniszkóp alapján (amit egyébként ez a nőgyógy nem tart jónak) én magamnál túltermelésre gyanakodtam, hiszen valamennyi páfrányt minden nap látok, de ezek szerint annak más oka is lehet; vagy tényleg az van, hogy most a gyógyszer miatt ekkora csak. Az minden esetre szintén nem tetszik, hogy például a ciklus eleji hormonképnél az ösztrogént be sem kérte - az eredmények ugyan még nincsenek meg, de akkor is, szerintem az elég lényeges infó lett volna.

Megnézte az inzulineredményeket is, szerinte is majdnem jók, de a azt mondta, a Meforalt nyugodtan elkezdhetem szedni, mert ez nem nagy dózisú, és segíthet. Meg azt is mondta, hogy ha három hónapon belül nem esek teherbe, akkor a negyedik ciklusban végzünk egy petevezeték átjárhatóságit. Persze itt is csak következtetgetek, de ebből én azt szűrtem le, hogy akkor viszont jelenleg minden vagy rendbennek tűnik, vagy olyasmi, amit meg tudunk támogatni, hogy normálisan működjön, mivel a HSG általában csak akkor kerül előtérbe, mikor minden nem invazív vizsgálatot kilőttek. És itt visszakanyrodok ahhoz, hogy mért a francért nem nézetett nekem ösztrogént...? Pfff.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mondd!