Előreszámla

Lilypie Second Birthday tickers

2012. március 2., péntek

Kettes számú probléma

Hát azt valahogy sejtettem, hogy az inzulinrezisztencia nem az egyetlen bajom, hiszen az valószínűleg nem huszonéves ügy, ellentétben az első perctől fennálló rendszertelen menzeszemmel. Aminek újabb oka bukkant fel ma, a luteális szakasz közepén bekért laboreredmény képében: a progeszteronom 8,08 ng/ml (25,70 nmol/L), vagyis alacsony.
A jó hír az, hogy peteérésem az volt, ezt jelzi az 5 fölötti érték; de ahhoz, hogy jó legyen, spontán ciklusban 10, stimuláltban 15 fölött kellene lennie, és hát ezektől én igencsak távol állok. Ez viszont annyit jelent, hogy hiába van meg a nagy találkozás, a beágyazódás gyakorlatilag lehetetlen, és ha meg is történik a csoda, vetélés a vége, mert mindkettőhöz nagyon is kell ennek a hormonnak az erőteljes támogatása.

Egy kicsit persze ezen is elkeseredtem, de aztán utánaolvasva elég gyorsan kiderült, hogy ez egyáltalán nem tragédia, mesterségesen kiválóan pótolható a progeszteron, és ez ráadásul igencsak gyakori eljárás, mert nagyon sok nő küzd vagy ezzel, vagy ösztrogéndominanciával (ugyan jó a progeszteron szintjük, de az ösztrogén hozzá képest aránytalanul magas).
Amúgy szerintem nekem is az lehet, mármint mindkettő, alacsony a progeszteron, és még ráadásul túl magas az ösztrogén is - abból gondolom ezt, hogy a hónap nagyrészében páfrányos a miniszkópom; úgyhogy megelőzve a következő lépést, ma elmentem és önszorgalomból megnézettem mindkét hormon szintjét (eredmény valószínűleg hétfőn lesz). Azért mindkettőt, mert egy kis zűr van a progeszteron időzítéssel is: ezt ugye normál hosszúságú menzesz esetén CD21-en nézik (ami ideális esetben 7DPO) - az én vérvételem CD23-on (5DPO) volt, tehát később, de szerintem nem elég későn, ugyanis CD17 ultrahangon még ép volt a tüszőm, CD19-en meg már nem látta a doki (akkor azt hittem, a pisi miatt, de ezek szerint nem, közben megrepedt). Vagyis ami egy normál nőnek CD21, az nekem ebben az esetben CD25 (jó bonyolult), és az tegnap volt - ezért kíváncsi voltam, mert ugye a progeszteron szint ovuláció után folyamatosan és fokozatosan nő, tehát ha túl hamar nézik, akkor még nem érte el a csúcsát, és nem mutat valós eredményt. Attól még kevés az enyém, mert három nap alatt nem valószínű, hogy duplázódik, de akkor is tudni akarom, hogy egész pontosan mennyi az annyi. Na majd.

A nőgyógy amúgy azt mondta, hogy most már ez a ciklus elveszett, a következőben CD3 vérvétel kell, és közvetlenül utána kezdjek el szedni egy újabb menet Clostilbegyt bogyót, majd megint találkozzunk ultrahangon, és meglátjuk merre tovább. Mindennek fényében amúgy legszívesebben két kurvanagy fülespofonnal felkeresném azt a köcsög előzőt, aki képes lett volna telenyomni azzal a durvasággal, anélkül, hogy előbb kiderítette volna, hogy hiába lenne minden, mert mind érhet tíz petém, ha utána hormonhiány miatt vége az egésznek, még mielőtt elkezdődhetne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mondd!