Előreszámla

Lilypie Second Birthday tickers

2012. október 24., szerda

Ááááá!!!

De most komolyan! De mér, mééér nem lehetek egyetlen egyszer az életben egyszerű és komplikációmentes, mint a szög?! :/

Természetesen ma reggelre felugrott a hőm olyan két tizeddel: 36,8 - és a tojásfehérjét felváltotta a vizes, és tele lettem pattanással, ami a görbéimet visszanézve igencsak ovulációt jelent nálam; jah meg tegnap este teljesen negatív volt az LH tesztem, szinte alig látszott a második csík... Nekem ugye a tüszőrepedés fájdalommal sosem járt, úgyhogy az nem ad támpontot, főleg úgy nem, hogy tegnap este mintha-mintha éreztem volna valami minimálszúrást a jobb oldalomon, ma hajnalban meg mintha-mintha a bal oldalamon... ami természetesen lehetetlen, hiszen csak egy tüszőm volt összesen, úgyhogy betudom az élénk fantáziámnak.
De mekkora szívás már ez! Mindig, MINDIG későn repedtem, stimulált ciklusokban is szuri után vagy stagnált vagy araszolt a hőm, és a luteális alapján is beadás után inkább 72 órával vagy még többel történt bármi is, erre tessék. Gondolhattam volna, mert most a peteérlelőkre is jobban, gyorsabban reagáltam, mint máskor, tüszőrepesztőből is duplát kaptam... gondoltam is, de nyugtatgattam magam, hogy túlaggódom. Hát nem, bassza meg, nem.

Csomót gondolkoztam, hogy mi legyen, telefonáljak-e oda, hogy mégsem tudok bemenni, hiszen ökörség lenne elvesztegetni egy lehetőséget akkor, ha teljesen esélytelen. Nézegettem a fórumokon, világszerte az a protokoll, hogy a tüszőrepesztő után 36 órával van az inszem, de hivatalosan sehol sincs szó hőmérsékletről, és ahol filozofálnak róla, ott mi tagadás több helyen beszélik le egymást a nők az ilyen késő akcióról, mint nem - de találtam azért néhány sikersztorit is, amikor ilyen esetben igenis összejött a baba. Akkor most mi van...?
Most lenne jó jeleskedni biológiából, vagy anatómiából, vagy mi a fene ez. Hogy ugye a hőemelkedést a progeszteron okozza - de pontosan mikor is? Már abban a pillanatban, amikor a tüsző megrepedt, és a pete kiszabadult? Mert onnantól kezdve sejt még 12-24 órán át életképes, és meg tud termékenyülni, tehát abból kiindulva akár még működhet is a dolog annak ellenére, hogy magasabb a hő. Elvileg időzített együttlétet azért javasolnak még a tüszőrepedés előttre, mert a spermáknak idő kell feljutni, és jobb ha ott várakoznak a bevetésre; na de ebben az esetben egyrészt már eleve a cél kapujába juttatják őket, tehát nincs utazási idő, másrészt valamilyen módon tisztítják-kezelik a cuccot, és amiatt állítólag rövidebb az élettartama, vagyis minél közelebbi a beavatkozás elvégzése a pete kiszabadulásához, annál jobb. Tehát elméletileg akár az is lehet, hogy ez a legideálisabb időpont, csak mivel rizikós, nem alkalmazzák gyakran, pedig bizony ezzel aztán minden inszemes nő azonnal teherbe esne... pretty far fetched elmélet, belátom, but a girl an hope...
Persze az is lehet, hogy a hőemelkedés már azt jelenti, hogy egy csomó sárgatest jól leért a méhig, és befészkelődött ott (vagy mit csinál ilyenkor), és akkor kezdett csak progeszteront termelni, tehát az élő pete már rég sehol sincs, és lószart sem ér az egész cécó.

Az a szomorú, hogy ezekből kiindulva bármennyire is esélyesre csak akkor lehet menni, ha két darab inszem van, egyik mondjuk 12 órával a tüszőrepesztő után, a másik meg 36 órával, de tudtommal ilyent nálunkfelé csak magánkórházakban csinálnak. Vagy ha az ember lánya folyamatosan UH készülékre van kötve, és napokig készenlétben áll a lábai között egy teljes orvosi csapat, hogy még nem, még nem, még neeem, namost!
Most tehát az van, hogy M. elindult a spermamintával (vagy ez már nem is minta, ez maga A sperma), én meg megyek három óra múlvára, és megpróbálom valami recepcióstól megkérdezni, hogy tudok-e pár szóra beszélni a dokival. Amitől tartok, mert tényleg nem szeretném, ha elkönyvelne belepofázósnak, és bízok benne, és nem kérdőjelezem meg a szakértelmét, de az igazság az, hogy futószalagon megy az egész, csinálják a jól bevált rutin szerint, ami lehet hogy tízből kilenc nőnél működik, de ha én vagyok az egy kivétel, akkor engem az nem vigasztal. A legnagyobb problémám, hogy R. szerint akció előtt nem ultrahangoznak meg, pedig az mindent megoldana... lehet hogy akkor kellene szólnom, és hátha, bár gondolom olyanor már csak azért is megcsinálják, ha már olyan szépen összegyűltünk a műtőben, nem fognak visszalépni egy parás okostojás miatt, még ha igaza is lehet.
Jaj de utálom, jaj de jó lenne tudatlannak és tájékozatlannak lenni, és vidám bizakodással megjelenni, mit sem sejtve... Crap. :(

11 megjegyzés:

 1. Mondom :)
  Szerintem no para, mert ha mara ment fel a ho, akkor ejjel vagy reggel indult el a petesejt... tehat boven osszepacsizhatnak es a tobbi.

  Amugy a sargatest az ures tuszobol alakul at, tehat az marad a petefeszekben, csak a pete vandorol.
  Amugy mi a helyzet?

  VálaszTörlés
 2. Bakker, titta ideg vagyok már hogy mi volt???????:-) Hogy fogadták az okostojásságot?:-P Foglalkoztak a kétségeiddel vagy egyszerűen csak megtermékenyítettek?:-) Minden pozitív energiám neked ment ma!!!Puszi, Szandrus

  VálaszTörlés
 3. Na itt vagyok, itt vagyok! :) Mindjárt lesz részletes poszt is, bár sok részleteznivaló nincs, öt perces művelet volt az egész.

  Eszti, köszönöm szépen a biológia/anatómia leckét, ha hiszed ha nem, ezt a lényeges kis részletet nem sikerült megtalálni sehol reggel a neten... Mondjuk korán volt, és lóhalálában, én meg rémült... :)

  Szandrus, okostojásságra nem volt alkalom, mert előtte nem tudtam találkozni a dokival, de nem is bántam - csak a döntés volt nehéz, amikor már elmentem, akkor vártam hogy intézzék csak.
  Utólag kérdeztem a dokibácsit arról, hogy szerinte nem volt-e késő, ha esetleg tegnap megrepedt - azt mondta, hogy egy jó minőségű petesejt 24 óráig is eléldegél, és ez a stimuláció miatt biztos jó volt., úgyhogy... Esztinek igaza van. :)
  Köszönöm a szorítást, olyan jól esett reggel is az útravaló, megyek is mindjárt mindenkit megvirtuálispuszilni, csak előbb eszem valamit (most értünk haza M. szüleitől)... :)

  VálaszTörlés
 4. Majd ird meg az email cimed es beengedlek a blogomra. En meg nem keseredtem meg :-) Csak neha anyazok egy kicsit.

  VálaszTörlés
 5. Anyázni én is szoktam, de aztán megrázom magam és megyek tovább, előre a célunk felé. Ha valaki olvas bemutatkozom, Erika ismerőse vagyok egy fórumról, egy cipőben andalgunk, én 35 múltam augusztusban a férjem 49. Kivizsgálásoknál tartunk, mi is a BMC-ben bízunk. Bár én márciusban spontán teherbe estem (első clostys hónapban), de 8 hetesen kompletten elvetéltem. Az idő meg sürget, így nem bízzuk kizárólag a természetre a dolgokat. Olvasgatom a blogokat, drukkolok mindenkinek. Babára fel! Szandrus

  VálaszTörlés
 6. Júj, Eszti, köszi előre is! :)
  estsanatlehis kukac gmail pont com

  Szandrus, már alig várom, hogy menj, kihez kerülsz, mit javasol... olyan izgi! :)

  VálaszTörlés
 7. én valahogy még mindig nem várom...illetve én arra várok(vágyom) hogy legyen doki nélkül...tudom hülye vagyok...de a dokiktól, kórháztól csak ideges leszek, érzem magamon hogy vibrálok...és ha kifogok egy parasztot mint a múltkor, félek hogy adok neki egy olyan tockost hogy lefejeli az asztalát...mindegy holnap megyek a kedves saját dokimhoz, legalább megspórolok egy idegent hogy túrkáljon bennem...Szandrus

  VálaszTörlés
 8. Est, nagyon drukkoltam Neked reggel! Én is Eszterrrel értek egyet, hogy ez még simán jó lehetett, még akkor is, ha nálad minden egy csavarral több beiktatásával működik/történik :)Úgy örülök, hogy nem én vagyok az egyetlen bonyolult, túlagyaló.. ;) és bár biztos egyszerűbb lehet butuskának lenni, és nem agyalni, egy világért sem cserélném el a gondolkodás képességét ;) Hatalmas drukk!!!!!

  VálaszTörlés
 9. Szandrus, akkor jól összeverődtünk, mi Nov5-én megyünk első konzira a BMC-be.. majd írok, és írjatok ti is, nagyon kíváncsi vagyok! :)

  VálaszTörlés
 10. Igen, ezek szerint akkor már hárman vagyunk akik oda járnak. November 6-án kell mennem vv-re 22. napira, illetve akkorra írtak be uh-ra. Mondjuk hogy akkor majd mit akarnak látni nemtom...értelme nem sok van szerintem. Holnap megyek a saját dokimhoz hogy bizonyos vizsgálatokat csináljon meg (elfogadják a BMC-ben az eredményeket) és mivel 10. napon leszek, kérek tőle uh-t, hogy mi a helyzet odabent.

  VálaszTörlés
 11. Audrey, nem te vagy az egyetlen?! Én mániákus túlagyaló vagyok, a túlagyalók anyja! Bonyolultság-ügyben meg Szandrus tudna leginkább mesélni sajnos, az ő bonyolúja (szinte havi rendszerességgel pozit tesztel, aztán megjön neki) szerintem konkrétan dokiknak is rejtély lesz... De eccerű én sem vagyok, az tény... és egyetértek veled, nem is szívesen lennék... :)

  VálaszTörlés

Mondd!