Előreszámla

Lilypie Second Birthday tickers

2012. október 5., péntek

Torta és labor

Isteni illat van a lakásban, a nagyon finom lisztmentes csokitortámat készítem épp a holnapi bográcsbanpörköltes kerti bulira (ahol alapvetően egy cukorbetegből és két inzulinrezisztensből álló hölgytársaság fogjuk elfogyasztani, remélhetőleg visszafogottan)  - egy kicsit aggaszt, hogy már lassan kétszer annyi ideje sül, mint amennyit a receptben írtak, és még mindig enyhén remegős a közepe... mondjuk lehet, nem kellett volna az ajánlott méretű tortaformába dupla adag hozzávalót szuszakolni... háziasszonyok gyöngye, az vagyok.

Ma voltam 7DPO vérvételen, és sikeresen összezavartam a nővérkéket, akik háromszor visszakérdeztek és egy sort értetlenkedtek, amikor bediktáltam, hogy ez ugyanakkor CD35... nekem fura volt, hogy egy meddőségi központban dolgozó személyzet ennyire tájékozatlan ilyen alap dolgokban, de végülis valóban nem az ő dolguk ez, szúrni meg fájdalommentesen szúrtak. Aztán le kellett vinnem a vizeletmintát a központi laborba, ahol is megkérdeztem az adatfelvevő nénit, hogy az egy hónappal ezelőtti eredményeimet ki lehet-e még kérni, és ő olyan aranyos volt, hogy azonnal kinyomtatta nekem. A CD3 hormoneredmények nincsenek benne, csak a rutin viszgálatok, de az is valami; a többit majd legközelebb elkérem a BMC recepcióján, mert ma nem tudtam, elég sokan várakoztak, én meg siettem munkába.
Egy minimális gyulladásom lehetett valahol, mert a süllyedés picit kilóg a referenciatartományból, továbbá még mindig fennáll a szokásos enyhe vashiány, annak ellenére, hogy szedem ugye a terhesvitamint és mikor nem felejtem el, akkor plusz vasat is. Nincs egyik fajta hepatitiszem sem, és ami még érdekesebb, toxoplazmózisom sem, amit nem is értek hat év macskákkal együtt alvás után, és úgy, hogy amíg a belvárosban laktunk, napi szinten takarítottam az almukat is. Nincs továbbá ostoros egysejtűm (nem viccelek, ezt is keresték) és gombám sem, viszont ha jól néztem utána, akkor szintén nincs valamiféle kedves bacilusom sem, ami jó lenne ha volna, mert az védi a hüvelyt a gyulladások ellen; de a múltkor nem mondta a nőgyógy, hogy bármi gond lenne velem, úgyhogy ezt talán nem nagy baj.
Leadtam a januári mellultrahang eredményét is - most már csak három dolog hiányzik a dossziénkból. Az egyik a beutaló, amit remélhetőleg jövő héten beszerzek, mert úgyis menni kell a házidokihoz, fogyóban van a Meforal; a másik a közjegyzői nyilatkozat, amit legkésőbb jövő hét utáni héten muszáj lesz beszerezni, mert nem szeretném, ha azon múlna, hogy még nem kezdjük el a stimulációt. A harmadik az AMH vérvétel, aminek utánanéztem és hát egy elég ijesztő dolog, mert tulajdonképpen azt mutatja meg, hogy mennyire van kimerülőben az ember petesejtállománya; az a baj, hogy ezt csak egy laborban csinálják a városban, és az olyan rossz nekem helyileg és időpontilag is, hogy lehet nem megyek el még, csak ha rámszólnak.

Van viszont egy aggodalmam is (már hogy ne lenne, rólam van szó...), mert a leletre írt küldő névről kiderült, hogy az, aki előző alkalommal vizsgált az tulajdonképpen csak valami helyettesítő féleség lehetett, és én máshoz fogok majd tartozni. És hát ugye én a saját tündérdokim után a fiatal pasi stílusától sem voltam elájulva, de ahhoz képest az actual jövendőbeli kezelőorvosom állítólag egy bunkó farok, gyakorlatilag szinte minden neten fellelhető beszámoló csak rosszat mond róla, hogy szakmailag lehet hogy képzett és tapasztalt, de arrogáns, pénzéhes és szűkszavú... nekem ezekről rögtön az OGyEI Családtervező Központos tévésztár* jutott eszembe, és hát róla nem sok jó emlékem van (konkrétan nulla). Na mindegy, egy esélyt azért kap, és következő alkalommal hajlandó vagyok kipróbálni, mert végülis House sem a finom modoráról volt híres mégis imádtam, de ha rossz érzésem lesz tőle, kérni fogom, hogy átadjanak a múltkorinak, mert az legalább nem volt paraszt, állítólag van lehetőség cserére.
Számolgattam még azt is, hogy mi lesz, ha az első inszem nem lesz sikeres, és úgy tűnik, akkor két ciklus fog kimaradni a következőig, mert nagyjából az év utolsó hetében jön majd a piros az első stimulációmentes ciklus végén, és akkor szerintem már mindenki szabadságon lesz jövőig. De ki tudja, a nyaraláskor is ilyesmire számítottam, és végül mégis jól sült el, hátha most is kihúzom januárig... ha már maratonian működöm, akkor legalább egyszer, mikor kivételesen szükségem van erre, valóban késsen alaposan.

Most meg megyek szépen tortát lesni, és nagyon remélem, hogy nem száradt ki...


* Ígérem, egyszer, mikor nagyon ráérek, írni fogok egy ki-kicsodás összefoglalót a dokikról, és mielőtt a könnyebb beazonosítás végett mindegyiknek adnék valami álnevet a jellemző tulajdonságaik alapján, megírom az igazi nevüket is, mert nekem is rengeteget segített, amikor informálódni próbáltam, és fórumokon vagy blogokon nem csak utalgattak az emberek arra, hogy ki milyen volt, hanem az is kiderült a történetekből, hogy pontosan kik a szereplők.

14 megjegyzés:

 1. Na, végül Z ügynököt kapod? nem hiszem, hogy Sz-nél rosszabb amúgy...mikor mész most 3.napi kezdésre? Nem jöttem rá...

  VálaszTörlés
 2. Ó, szia itt is! :)

  Hát csak tippelek, hogy ő lesz végül, mert a laboros papíromon az ő neve volt, mint küldődoki... Egy Sz-el hasonlítgatás erejéig mindenképpen kipróbálom, aztán elmondom, hogy mire jutottam.

  Hát a kezdés az jó kérdés... vagy pénteken leszek piros, vagy hétvégén, szóval nem tudom... mennyire kőbe vésett a harmadik nap? Ha pénteken jön, akkor ugye hétfő az már negyedik - az túl késő, menjek inkább elsőn/pénteken?
  Amúgy mi történik ilyenkor? UH? De ugye nem hüvelyi...?

  VálaszTörlés
 3. A "3. napi, stimuláció indítós kontroll" azért kell a protokoll szerint, hogy ekkor csekkolja, hogy tuti nincs-e valami elváltozásod, cisztád, aminek nagyon nem jönne jól az elkövetkező hormonkezelés, ami kvázi aznap kezdődik is. És igen, sajnos ezt csak hüvelyi ultrahanggal tudja megnézni...amiben igazából nekem az volt a legkellemetlenebb, hogy az öltözőben nincs szemetes, nemhogy kézmosó...úgyhogy törlőkendőt vigyél magaddal. A 3. nap az valójában 3.nap+/-1.nap, tehát ha szombatra esik a 3., akkor pénteken, ha vasárnapra, akkor hétfőn menj vissza. (Egyébként én múltkor csaltam kicsit, mert csak az 5. napon tudtam visszamenni, és azt mondtam rá, hogy az a 4....)

  VálaszTörlés
 4. Köszi, információs aranybánya vagy! :)
  Felszerelkezve megyek akkor - és ha holnap megjön, akkor szerintem én is csalok egy hozzád hasonlót, és csak hétfőn megyek be, mert második ciklusnapon olyan törlőkendő nincs, ami megmentené a takarítószemélyzetet a nyomaimtól, hiába van csak pár lépésre a vizsgálóasztal... fúj, szegény doki. :/

  VálaszTörlés
 5. Figyi, szerintem csak azért ne csalj, mert kellemetlen. Én azért csaltam, mert vidéken voltam! Hidd el, a dokit már rohadtul nem izgatja....gondolj bele, szülésnél több vér folyik...

  VálaszTörlés
 6. Nnnah, úgy tűnik nem lesz aktuális, mert még nem jött meg, és ha holnap fog, akkor tényleg csak hétfőn esedékes a doki. És nagyon remélem, hogy jön, mert nem akarok belefolyni a hosszú ünnepbebe...
  Téynleg erről tudsz valamit? Én úgy hallottam, hétvégeken nincs inszem, de ha pont a négynaposra lesznek megfelelő méretű tüszőim, akkor mit csinálnak velem - az túl hosszú idő, ha előtte repesztünk, még korán lesz, ha utána, már késő... :/

  VálaszTörlés
 7. Hát, ez nekem is volt már parám...egyszer a BMC-s fórumban,ahova "járni szoktam", rákérdeztem, és asszem annyit írtak a nálam tapasztalatabbak, hogy ne aggódjak, tudnak úgy machinálni a dokik a dózisokkal, hogy kikerüljék a hétvégéket. no de azért 4 napot kikerülni nekem így is neccesnek tűnik...kérdezz már rá, légyszi a dokinál, ha mész, mert engem is érdekel! el ne felejtsd:) (nagyon észnél kell lenni, hogy abban a pár percben kapcsolj, és megkérdezd, amit akartál. Én mindig felírom magamnak, de még így se sikerül mindig mindent)

  VálaszTörlés
 8. Nah megjött közben, negyedik nap lesz hétfő... Én is csináltam kérdés-listát, legalábbis fejben, remélem semmit sem felejtek ki róla, a hosszú hétvégét - bár most épp abban reménykedek, hogy a két ünnep közé épp beférek, ha okosan stimulálnak.
  Mikorra érdemes odamennem hétfőn? Fél nyolcra van értelme, vagy nyolckor még nem kezdődik a rendelés, csak a laborok...?

  VálaszTörlés
 9. Hát, én mindig inkább későn megyek, mert nem szeretek nagyon korán kelni...Nekem eddig bejött a 11 óra nagyon, de aztán egyik alkalommal Szűcs "beszólt", hogy legközelebb korábban menjek...így mentem 9-re, és akkor sem vártam többet 1 óránál. De sokan vannak, akik kora reggelre oda mennek, arra esküsznek...az tuti, hogy akik laborosok, azok mind fél8-8ra mennek, tehát akkor tuti van torlódás.

  VálaszTörlés
 10. Nah, kiderült, kérdeznem sem kellett... ugye ma elkezdeti velem a Merionalt, és nézegette a naptárat, hogy akkor mikor kellene mennem következőkor, és mondta az aszisztensének, hogy hát legyen inkább péntek, hosszú hétvége hétfőjén "csak" kontroll miatt ne hívjanak be - úgyhogy ez alapján beavatkozások vannak olyankor is, ha épp úgy esik a dolog. Sejtettem amúgy, mert oké, hogy nálunk még variálgathatnának, de egy IVF azért annál komolyabb dolog, hogy sakkozzanak a napokkal, és ha már a lombikosok miatt mindig dolgoznak, akkor nyilván mást is megoldanak ünnepekkor, ha muszáj.
  Jah, és maradt Sz.; örülök neki, nekem szimpi... :)

  VálaszTörlés
 11. Na, akkor jó.
  Mennyi Merionalt kell szúrnod?
  Végül hányra mentél, mennyit vártál?

  VálaszTörlés
 12. közben elolvastam a friss bejegyzésed, úgyhogy már csak az maardt megválaszolatlan, hogy végül hányra értél oda? 9-re, jól sejtem?

  VálaszTörlés
 13. Tíz Merionalt írt fel, és a bamba petelányaimból kiindulva szerintem mindet fel is fogom használni - pénteken (ami nyolcadik ciklusnap lesz) még biztos nagyon aprókák lesznek szurik ellenére.

  Szerintem olyan fél kilenc után értem oda, és úgy láttam, hogy az első órában odaérkező csoport után tartanak egy kávészünetet (múltkor is úgy volt), szóval úgy tűnik aki nyolcra odaér, kilenc előtt már végez is. De persze ez optimista következtetés két alkalom után...

  Most meg megyek hozzád visszanyomozni, hogy te összesen hány Merionalt kaptál... :)

  VálaszTörlés
 14. már magam sem tudom:) de biztos nem keveset, mert alapból nincs peteérésem és pl. a clostilbegyt semmit sem ért semmit.

  VálaszTörlés

Mondd!