Előreszámla

Lilypie Second Birthday tickers

2012. november 19., hétfő

Én úgy félek...

És nem mondom senkinek már két napja, mert szerencsés vagyok, tudom, és akkor minek picsogok... De olyan borzalmasan néz ki a görbém, hogy ennyire ugrálós még a legvadabb ciklusaim első felében sem volt, és nem hiszem el, hogy ez normális lenne. A hőmérőm higanyos, aludni úgy és annyit alszom, mint mindig, minden nap azonos időben mérek - és mégis.
Úgy szeretném, ha valaki megmagyarázná, mert ha érteném, az valamennyire megnyugtatna... annyit sikerült megtudni,  hogy ilyenkor a progeszteron meg az ösztrogén csap össze hőszabályozás ügyében, de ennyire akkor sem kellene küszködniük egymással... Azt nem tudom, hogy például az inzulin rezisztenciámnak lehet-e köze az egészhez, eddig úgy tudtam, hogy az csak akkor ugráltatja a görbét, ha PCO-val is társul, és nálam ilyen nincs...

Persze, mindenhol írják, hogy ilyenkor nem szabad tovább mérni, meg hogy egy-két tized esés nem jelent semmit, van akinek vetélés után napokban is gyönyörűen fent van a hő, bla-bla-bla. De én mérek, get over it, és attól még hogy a homokba dugott fejjel dagonyáznék a boldogságban, tény maradna, hogy valami nincs olyan nagyon rendben - itt nem egyszeri esésről van szó, hanem durva ingadozásról. Vagy igen, az is lehet, hogy nagyon is rendben van minden, és ha nem hagyná mindenki abba a mérést azonnal a pozitív teszt után, akkor minden második terhes nőnek hullámvasút lenne a görbéje, de mivel erre egyelőre semmilyen alátámasztékot nem találok, félek és kész.
M.-nek megígértem, hogy ha a holnaputáni ultrahangon minden rendben lesz, akkor megpróbálom elpakolni a hőmérőt, és tényleg meg fogom, mert ez így szörnyű. A dokit meg fogom majd kérdezni erről; abban biztos vagyok, hogy legyint majd, mert már inszemkor is mondta, hogy a hő az nem ad egész pontos képet, és igaza is lett, de legalább megkérem, hogy magyarázza el, mi történik ilyenkor odabent, és mi okozhatja ezt.
Úgy szeretném, ha végre szerda lenne... :/

10 megjegyzés:

 1. sajnos én nem tudok okosat mondani, csak annyit, hogy kitartás:) Mindjárt itt az UH....juhéj;)

  VálaszTörlés
 2. Ebben én sem tudok okosat mondani.. desztem normális, hogy parázol, Ti is sok küszködés árán jutottatok el idáig, ilyenkor már nem oylan gondtalanul önfeledt az ember, mintha pöccre ment volna. De már csak 2-t kell aludni, és ott fog szépen erősen dobogni a szívecske. Nem lehet másképp. Kész.

  VálaszTörlés
 3. Szerintem a hőmérsékleteden ne izgulj, nem lesz gond. Én pl egyik este úgy fáztam a tollpaplan alatt, hogy biztosra vettem lázas vagyok, mert reszkettem. Na megmértem a hőmet és csak 36,7 volt. Napközben is van, hogy rámjön a hidegrázás, sőt most két éjszaka leizzadtam de úgy hogy vizes lett a pizsamám, meg is lepődtem. Ha nem tudnám mi zajlik odabent, azt hinném kezdődő klimax :))))Mondjuk én sosem mértem, ezzel az eggyel nem lehetett lázba hozni :), de szerintem a hőn ne agyalj és ne izgulj. Nincs azzal semmi gond, hidd el.

  VálaszTörlés
 4. jól értem, az a gond, hogy babát vársz, és ingadozik a hőd? hát ne mérd, ha csak ideges, stresszes leszel tőle :)
  én olyan béka segge alatti hőt szinte sosem mértem, mint et+13. napon. az eredmény meg kint alszik a teraszon :)

  VálaszTörlés
 5. ja, és az első uh-n (6+3) még szívhang se volt (ha netán Te is így járnál...)

  VálaszTörlés
 6. Szerintem is inkább élvezd a pillanatokat. Amúgy a terhesség alatt mindig tudsz majd valamin idegeskedni :), de a bébinek a pozitív gondolatok kellenek.

  VálaszTörlés
 7. Én ezt a hőmérőzés dolgot sosem értettem, sosem néztem...Hiszen a testünk hőmérséklete baromi sokmindentől függ, nem? Akár a külső hőmérséklettől is. Szerintem ne méregesd a hődet, hacsak nem érzed magad betegnek:)

  VálaszTörlés
 8. Olyan édesek vagytok lányok... tudom, hogy olyan önző picsa vagyok ezzel, mit nem adnátok, ha ez lenne most a fő gondotok, és akkor én rinyálok... Szégyellem magam, azért is nem akartam írni erről az egészről, de valahol ki kellett jönnie, és hol máshol, ha még itt sem... Köszönöm, hogy nem küldtök el a francba... annyira szorítok, hogy csatlakozzatok, és együtt parázzunk... :)

  Névtelenem és Szilva, nektek külön köszi a hasonló sztorikat, tartják bennem a lelket, elhihetitek... Külön nagy puszi a békasegg alatti hőt produkáló, későn szívhangozó babócnak a feje búbjára! :)

  Most meg megyek hozzátok olvasgatni figyelemelterelésül...

  VálaszTörlés
 9. Esti, én sem tudok semmi okosat írni, én csak bámulom ezeket a hőgörbéket mások blogjain, nem szoktam én sem méricskézni (és most látom, h milyen jó! Mert utána majd én is izgulhatnék!), csak annyit, h nagyon remélem, minden rendben lesz az UH-on, addig pedig kitartást!
  T

  VálaszTörlés
 10. Tamko, jó bizony, bár nekem szükséges rossz volt, annyira zagyván működtem mindig is, hogy enélkül bármi is esélytelen lett volna.
  Te hogy vagy...? Sokat gondolok rád...

  VálaszTörlés

Mondd!