Előreszámla

Lilypie Second Birthday tickers

2013. január 2., szerda

Rugdaláncs

Hát ez megvót; annyira profin, hogy nem is értem, mitől tartottam valaha is.
Fél tízkor bementünk az Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrumba, kitöltettek velem egy beleegyező nyilatkozatot, aztán már szólítottak is - egy nagyon csinos csajszi bekísért minket egy pici terembe (M. bejöhetett az ultrahangos vizsgálat idejére), ahol Dr. Hajdu Krisztina és Dr. Bátorfi József várt. Ők is megemlítették, hogy csak a korom miatt még nem lenne indokolt a chorionbiopszia, de mikor mondtuk, hogy egyeztettünk már genetikussal is, megnyugtattak, hogy nem akarnak lebeszélni, hiszen minden más csak kockázatbecslés, ez konkrét eredmény; továbbá a vetélés reális esélye 0,5%.
Felfeküdtem meztelen hassal egy ágyra, és első körben megnéztük a kölköt... baromi aranyos volt, ott úszkált, és rúgkapált, és hadonászott, csak bámultunk vigyorogva mindketten, egészen elképesztő dolog ez nah. Megdícsérték a szép teli húgyhólyagomat, ami tiszta csoda volt, mert a reggel nagy kínkeservvel lenyomott olyan egy liter víz minden cseppjét módszeresen kihánytam.
Aztán megméricskélték szépen: 58,3 mm hosszú (ami 11w6d kornak felel meg, vagyis szinte napra pontosan akkora, amekkorának lennie kell), 157 a percenkénti szívverése, 20,8 mm a fej átmérője, 6,2 mm a combcsontja, 72,7 mm a fejkörfogata, 55,5 mm a haskörfogata, 1,5 mm a tarkóredője (vagyis vékony); mindene rendben van, négy darab végtaggal rendelkezik, és van orrnyerge, egészen jól látható, úgyhogy mondták, hogy nem lesz itt semmi gond.
Akkor M.-et kiküldték (aminek nagyon örült, mert az volt a kényszerképzete, hogy elájul, és lefejeli a tűt, ami belémszalad, és átmegy a vesémen), és attól kezdve minden egyes lépést előre jeleztek, pontosan tudtam, hogy mikor mi fog történni: háromszori fertőtlenítés, majd kis hasbaböködés kézzel (amitől nagyon viccesen megmozdul a kölök teljes albérlete odabent), majd egy alig érezhető tűszúrás helyi érzéstelenítés végett, aztán a nagy tű, aminek elvileg a méhlepénybe hatoláskor fájnia kellett volna, de én inkább csak egy nyomást éreztem. A kölök mindeközben nyugisan feküdt a kis lakása alján, és szopta az ujját... hát elég édes volt... Aztán egy nagyon minimálisan mintha fájt volna, amikor "kipumpálta" belőlem a bolyhokat, olyasmi érzés volt, mint a menstruációs görcs; gyorsan mozgatta a nagy tűn átdugott kisebbet, aztán hallatszott egy vákumos pattanás, majd a belsőt kihúzta és a mikroszkópnál megnézte, hogy elég lesz-e a minta; nem volt, kétszer ment még vissza, aztán megtörölte a hasamat, és kész is volt; utána átkísértek egy szomszédos szobába, ahol egy ágyon kellett feküdnöm negyed óráig, és miután meggyőződtek róla, hogy semmi bajom, hazajöhettünk. Útközben M. beugrott egy gyógyszertárba magnéziumot vásárolni, de bevennem már nem kellett, mert mire hazaértünk már egyáltalán semmit sem éreztem, semmilyen görcs, semmilyen fájdalom, csak a hasamon egy apró szúrásnyom jelzi, hogy itt valami történt. Kímélő életmód javasolt egy hétig, de feküdni nem kell, csak fizikai munkát nem végezhetek, és szexelni sem szabad, és hétfőn majd hívni fog a biológusuk az eredménnyel.
Most éhes vagyok és álmos, úgyhogy megyek is, aludni fogok valami nyálas film társaságában, hátha kikúrálja ezt a taknyosságot, amivel ma reggel ébredtem. De előbb büszkeanya leszek, és megmutogatom a Kissmalacz képét jól.


13 megjegyzés:

 1. De jó:) Szépséges Kissmalaczka:)

  VálaszTörlés
 2. jaj de jó, itt már nekem, laikusnak is emberforma :) elképesztő !!!
  örülök, hogy stresszmentes volt a vizsgálat, rémesebbnek képzeltem.

  VálaszTörlés
 3. Örülök hogy minden rendben volt, gondoltam Rád!
  Millió puszi
  Szandrus, aki a mai uh szerint vagy 8-9 Kiscápának való tojást költ éppen :-)

  VálaszTörlés
 4. hú, de jó, h túl vagy rajta. Fél 10kor épp eszembe jutottál, képzeld. Azért nem hangzik jól ez a szúrkálás, brrr. Jó phenést!

  VálaszTörlés
 5. Egyáltalán nem volt ijesztő, még a hangulat is olyan igazi nyugis volt, mint egy műtőben, ahol teljesen biztonságban érzi magát az ember, mert minden mozdulatból látszik, hogy mindenki álmában is tudja mit csinál... :)

  VálaszTörlés
 6. Na, orulok, hogy jol sikeralt. Mondom ezek nem szaroznak, amikor lattam, hogy hany hetes is vagy. (Meg ne sertodj, en csupa joindulatbol fogalmazok neha ilyen paraszt modjara:) ) Amugy en is egyre tobbet gondolok arra, hogy szeretnek majd ilyet. Mert a kockazatbecsles haaat. Tobbet er csak egy alapos uh szerintem, mint maga a vervetel. Pedig, amikor irtad meg par hete milyen szkeptikus voltam meg...

  VálaszTörlés
 7. kész, hogy milyen pici, és már milyen formás...jajj, remélem 1 hónap múlva én is láthatok ilyet magamban:) most úgy parázok a holnapi első uh-tól, de ahogy visszaolvastam, te is így voltál vele, úgyhogy biztos ez a normális.

  VálaszTörlés
 8. Kedves Réprodukáló! Te is Sz doki betege vagy a BMC-ben ha jól emlékszem, ugye? Én is holnap megyek uh-ra és vv-re hogy lássuk hogy haladnak a petécséim odabent. Lehet majd találkozunk is, csak nem tudjuk hogy ki kicsoda:-) De gondolok rád ismeretlenül is, minden rendben lesz.
  Szandrus, Est ismerőse

  VálaszTörlés
 9. Szandrus, igen, akkor lehet, találkozunk:) Ha gondolod: szőke, rövid hajam van, és bordó táskám, egyelőre ennyi biztos ismertetőjegyet tudok mondani holnapi állapotomat illetően:) Ja, és olyan 9 körül fogok odaérni. Neked is sok sikert!

  VálaszTörlés
 10. Én is azért nem írtam semmit, mert fogalmam sincs mit veszek fel holnap. Én a párommal egy Buddhával megyek, ő különös ismertető jegyem, meg a szőke melírozott bubis frizurám és a fekete kabátom és táskám! Mi mondjuk megyünk időben fél 8 körül szerintem ott leszünk mert vv-is kell. Majd figyellek!

  VálaszTörlés
 11. Jaj, lányok, találkozzatok már légyszi-légyszi, milyen vicces volna - ha már mi ott ültünk egymás mellett minden fogalom nélkül, legalább ti... :)

  Amúgy nem mondom, hogy rendben lesz minden, mert úgysem hiszed el, de majd megnézném a fejedet, mikor megmutatja a kis szívét, és látod verni... :)

  Eszti, az én döntésemben is hatalmas löket volt egy fórumos lány, aki lépésről lépésre elmesélt mindent - tőle tudtam pl., hogy az egésznek köze sincs a babához, olyan messze van tőle az akció, hogy észre sem veszi (az övé pár héttel nagyobb is volt már, és simán végigaludta).

  VálaszTörlés
 12. no, hát meglátjuk, összejön-e a vakrandi:)

  VálaszTörlés
 13. te, most látom, itt szemérmesen már kifeketézted a neved, de a legelsőn még ott van, lebuktál:) (nem mintha ritka neved lenne..)

  VálaszTörlés

Mondd!