Előreszámla

Lilypie Second Birthday tickers

2015. július 20., hétfő

Fuckin' creepy, that's what it is!

Kissmajom ma reggel előadott egy klasszikus poltergeist jelenetet, miszerint: "Bácsi...", és a nyitott gardróbajtóra mutatott, ami mögött semmi sem volt, pár polcnyi ruhát és rengeteg játékot leszámítva. Kérdeztem, hogy hol a bácsi, kincsem, mire kitartóan nézett egy fix pontot, és nagyon határozottan azt mondta, hogy: "Ott a bácsi." Ezt még párszor eljátszottuk, mindig ugyanazt ismételte, és végül értetlenkedésemre ujjal is odabökött, hogy: "Ott!". (Duh!)
Némileg aggódva kérdeztem, hogy mit csinál a bácsi, de ehhez úgy tűnik kicsit szegényes lehet a szókincse, mert nem válaszolt, csak bámulta még egy darabig a vállfákat(?). Ami végülis jó hír, mert azzal még csak-csak megbékéltem volna, ha kijelenti, hogy ebédel vagy alszik vagy motorozik vagy bármilyen ártatlan tevékenység, amit jelenleg képes megnevezni, de ha mondjuk épp vérzett vagy lógott vagy mittudomén, akkor örülök, hogy nem derült ki.
Ne várjátok, hogy a gyerekeitek beszéljenek!

17 megjegyzés:

 1. Igen, amint a gyerekeim beszélni kezdtek, mindig mutattàk, h van a szobàban egy fehér ruhàs néni meg egy kalapos bàcsi, egyszer meg marha ijesztő volt, ahogy Léna kijött a sötét szobàból, hogyaszongya " van bent valaki, akit nem ismerünk..." hú, most is kiràz ettől a hideg.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jéjzus! És nem kérdeztél tőle többet, részleteket? Ha ilyen jól megfogalmazta, gondolom nagyobbacska volt... lehet, hogy nem szerencsés firtatni, mert esetleg megijeszti, de szerintem én nem tudnám megállni...

   Törlés
  2. Nem kérdezgettem (féltem;)) de a biztonsàg kedvéért kint hagytam őket a folyosón és megnéztem, h van-e bent valaki.

   Törlés
 2. Szia!

  Az jutott az eszembe, hogy esetleg a vállfák kiadtak egy formát, amiről esetleg egy férfi, vagy általában a hímneműek jutottak az eszébe. Esetleg egy bajuszt is simán bele lehet látni a vállfa formájába, és ő is látott egy bajszos pacákot valahol és ez ugrott be neki, csak ezt nem tudta körülírni.

  Egy nap van a fiaink között :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is ilyesmikben gondolkozom, elég realista vagyok… utólag is megpróbáltam az ő szemével és magasságáról nézni a gardróbot, de azt hiszem az én vén fantáziám már gyenge a jó képekhez…

   Hajrá decemberi kiskrapekok! :)

   Törlés
 3. Jajistenem. Én kicsit hiszek abban hogy a gyerekek látnak szellemeket, bár én nem emlékszem gyerekkoromból ilyesmire. Szóval...fene tudja.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én nem hiszek a szellemekben, ha már túlvilági lény, akkor talán inkább valami (őr)angyalfélét tudnék elképzelni, hogy esetleg létezhet, de az is elég far fetched...

   Törlés
 4. nálunk is volt már ilyen szitu, a legnagyobbom kb 2 éve (kb. 4 évesen) mondta, hogy van ott valami, félsötétben, a szoba felső sarkában, és ijedt képet vágott.
  rémisztő volt

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A félsötétbe én is simán belelátok dolgokat még így felnőtt fejjel is, pedig nem vagyok egy különösebben ijedős fajta - itt az (is) volt a durva, hogy verőfényes nappal volt, konkrétan még a gardróbba is belefénylettek a napsugarak.

   Törlés
 5. Ó, ilyen sztorim nekem is van keresztlánnyal. :/ Tuti, hogy nem képzelegnek.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nemár… hanem mit csinálnak?! O.O
   Ő mit látott?

   Törlés
  2. Volt, hogy bámulta a szoba sarkát, mutatott oda és keservesen sírt :P Persze, lehet, nem szellemet látott...ő akkor még nem beszélt.

   De van egy ismerősöm, aki most kismama, és neki pl. egy két éves kislány mondta meg, hogy terhes. Azt mondta, hogy látja a babát. Ha ez így van (márpedig így volt), akkor tuti mindent látnak a kicsik :)

   Törlés
 6. Nekem "volt" ilyen sztorim. Meg nem jartam iskolaba, de mar nem volt racs az agyamon, de nem tudom hany eves lehettem es rosszat almodtam, erre atrohantam Anyuekhoz, Apu visszajott velem es olbe vett es nyugtatott es meg ahogy olelt a "masik oldalon" meg lattam egy ilyen akkor ijeszto de lehet hogy csak kivancsiskodo nenit... Hmm mindenestere akkor hallara remultem es tuti nem alom volt, legalabbis igy visszagondolva.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ilyenkor komolyan örülök, hogy szinte nincsenek gyerekkori emlékeim...

   Törlés
  2. Hasonló volt nekem is, csak én nem láttam senkit, csak hallottam. Barinőm viszont egészen felnőtt koráig érzett szellemeket. Még akkor is, amikor egy szobában laktunk az egyetem alatt :D Elég félelmetes volt, mint ne mondjak.

   Törlés
 7. Az én fiam is látott bácsit a szobában fényes nappal, mindig ugyanazt a valakit. A szoba sarkába mutatva mondogatta, hogy ott a fűnyíró bácsi. Eleinte félt tőle. Azt mondta, nem akar kimenni a szobából (az ajtó melletti sarokban látta), mert ott áll a fűnyíró bácsi. Ez volt az első alkalom, akkor nagyon megijedt, aztán már nem félt. Többször is mondta tök váratlanul, mutogatva, hogy ott a bácsi. Nem is tudom mennyi idős lehetett, talán két éves. Egyik alkalommal valamit oda is vitt, kérdeztem hogy mit csinál, azt mondta, megmutatja a bácsinak. A frászt kaptuk mindig. Aztán elmúlt, vagy elment a bácsi, nem tudom. Tuti hogy nem valami bútort vagy árnyékot látott, ott másfél méteres részen semmi nincs a falnál, csak a világos tapéta, a sarok, és a szoba ajtaja.

  Macs

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. "Fűnyíró bácsi", anyám!
   Nálunk azóta nem ismétlődött a dolog, remélem máris kinőtte… :D

   Törlés

Mondd!