Előreszámla

Lilypie Second Birthday tickers

2013. március 14., csütörtök

"Akarsz-e mindig, mindig…"

Pontosan nyolc évvel ezelőtt a világ legkékebb szemű fiúja átbeszélgetett velem egy délelőttöt és egy délutánt virtuálisan, aztán eljött értem a kedvenc helyemre, a Lőrinc pap térre, elvitt magához megszeretgetni a Csubakka nevű öreg-beteg kutyáját, és átbeszélgetett velem egy estét és egy éjszakát élőben. Reggel hazavitt, kiszálltam az akkor még névtelen Kornélból, és egy fél méterrel a föld fölött ellebegtem a szobámig.
Másnap küldött egy első esemmet, hogy: "Udv. Azt szeretnem kerdezni, hogy te is ugyanazt almodtad-e mint en. En azt almodtam ugyanis, h reggelig beszelgettunk. Mondd, hogy te is. Akkor igaz lesz:)" - és este elvitt a János-hegyi kilátóhoz, és adott egy hozzám írt "Vallomás" című verset.
Aztán varázslatbuborékot épített kettőnknek. Verseket írt nekem, megmutatta a nem nekem írtjait (többek között egy elbeszélő költeményt Dr. Bogárról, a rét orvosáról - akkor éreztem először, hogy ha valaha lesz gyerekem, tőle szeretnék), és megmutattunk egymásnak néhány kedvenc Nadányit, Tóth Árpádot, József Attilát, Radnótit és Kosztolányit. És sok Zoránt meg Elvis-t meg Cohen-t hallgattunk, és megszerettette velem a zombis filmeket meg a horgászatot, és a Duna-partra jártunk csókolózni és a Velence-tóhoz süllőt enni. És elnevezett Estilánynak meg Csillagáfonyának, és azt mondta, hogy ezer vagyok, és hogy a Holdig szeret "éntégedén".
Hetekig aludtunk együtt a miniatűr szobám miniatűr ágyán, egy személynek is túl keskeny helyen, és miután összetörtem az autóját és mielőtt befeküdt volna élete tizensokadik műtétjére, azt mondta, hogy velem akar élni. És tavasz végén már együtt laktunk a Kálmán Imre utca tíz alatt, a harmadik emeleten, és lett egy szürke cicánk.

Így kezdődtünk. Azóta volt egy csomó minden, highs and lows... egy örökbe cirmoscica meg sok ideiglenesbe mindenféle színű, és szakítós szenvedés is, melynek során pár hónapig kizárólag csak szeretők voltunk... volt nagyon sok utazás nagyon sok helyre, csodát érintő és lehetetlennel határos kalandok... volt egy igazi költözés, és van egy tervezett... és van egy kislányunk is.
És én minden nap egy kicsit jobban megszerettem ezt az elképzelhetetlenül tökéletes úti- és játszótársat, és mikor már azt hinném, hogy ennél jobban nem lehet, akkor mindig mond vagy tesz valamit, ami miatt mégis. Nélküle már sosem lennék teljes.

 
Vallomás

Amikor tegnap fáztál,
és oly szépen, oly árván
húztad össze magadon a ruhát,
én nyeltem s gondoltam egy sutát,

és szerencsére csöndben maradtam,
csak egy kardigán után matattam,
és felvetted, és jó volt, csak bánom,
hogy -- vallomás! --
nem én voltam a kardigánom.Szia Mák, olyan jó, hogy vagy nekem! Még nyolcszor ennyit...? :)

11 megjegyzés:

 1. Annyira, de annyira szép ez, mélységes áhítattal olvastam minden sorodat.
  Nos, a szem a lélek tükre. Én a fb-n láttam mindkettőtök szemét, nekem az olyan jó volt, feltöltő. Meg hogy nem tévedtem. Olyanok vagytok, ahogyan én azt elképzeltem. :-)
  Kívánom Nektek én is azt a nyolcszor nyolc évet! Épp úgy, ahogyan szeretnéd. ;-) Gratulálok!
  ETAMA

  VálaszTörlés
 2. Jaj be szép bejegyzés:) Pont, amilyen te lehetsz Est:) Gratulálok Nektek az eddigi együtt töltött időhöz...és még legalább nyolcszor ennyit;)

  VálaszTörlés
 3. Áruld már el, hogy ez a kékszemű fiatalember költő-e? Vagy műfordító? SZUPER a vers! :)

  VálaszTörlés
 4. Júúúúúj, Teneked írnod kellene könyv fehér lapjára? tutira megvenném!

  1nyull

  VálaszTörlés
 5. Fúú, ti is rég "nyomjátok az ipart":) (mi 9 éve)
  Amúgy tényleg hihetetlen kék szemei vannak

  VálaszTörlés
 6. Ja, meg aszittem, Kisstibi a pasid... ott a tükörben!

  1nyl

  VálaszTörlés
 7. Etama, Rita, köszönjük szépen - látom, szerintetek is reális a vágyam, úgyhogy akkor hajtunk arra a nyolcszornyolcra! :)

  Tamko, hát... végzettségileg bölcsész és majdnem-könyvelő, foglalkozásilag programozó. A verseit én is imádom, csak hát ki él manapság ilyesmiből...? :)

  Ré, 9 éve?! De hát te olyan fiatal vagy!

  Nyulacs, nem írok én akármilyen vásárlóknak - csak nektek ide ni! :) Kisstibi, mint Quimby...? :D

  VálaszTörlés
 8. Már napközben olvastam ezt a csodás bejegyzésedet, Ti aztán jól megtaláltátok egymást, és éltek nagy-nagy szerelemben! :) még sokszor 8 ilyen érzelmekkel teli évet Nektek!

  VálaszTörlés
 9. Ja, hát ez igaz... Figyi, nem láttad a Lány a hídon c. filmet? Arról szól, hogy egy pár két tagja külön-külön szerencsétlen és nem viszi semmire, együtt pedig világhíres dolgokra képesek (cirkuszban dolgoznak). Nagyon jó!

  VálaszTörlés
 10. Sok boldogságot kívánok Nektek!:)Nagyon jó olvasni ilyesmit,egy ilyen világban....

  VálaszTörlés

Mondd!