Előreszámla

Lilypie Second Birthday tickers

2013. május 16., csütörtök

Helyzetjelentés

Nahát, ma ettem is és nem is vagyok kómás, úgyhogy írok.
Mondjuk az evés az a héten még mindig csak napi ezerkétszáz kalóriát jelentett, siralmas, néha reggel felkeléskor megszédülök az éhségtől; persze akár a múltkor, rámfér a fogyás, de akár a múltkor, rossz az időzítés. Megint igyekszem pedig, de tegnap például egész nap annyira össze volt szorulva a torkom, hogy még a kedvenc tízórai banánom is alig csúszott át rajta, az ebédnél három falatonként meg kellett állnom, hogy ne jöjjön vissza, és a napi minimumot is csak úgy sikerült elérni, hogy vacsorára benyomtam egy marék tepertőt, hogy legalább a tápanyagmennyiség meglegyen, ha már a vitamin- csak a bogyókból van. Jah, tegnapelőtt meg uzsonnára a következőket ettem: húsz deka grillezett csirkemell és fél kiló (nem túlzok, lemértem) savanyúuborka. Amúgy még konkrétan egyszer sem jött vissza semmi, és még hányingernek sem nevezném, amim van, mert szagokra most sem vagyok érzékeny, és egyáltalán semmi bajom a kajákkal se (szívesen hallgatok és beszélek róluk, és nagyonis kívánom őket olyankor), csak ha már magamnak készítem őket elő, vagy kóstolni készülök, akkor egyszerűen elmegy az étvágyam, és ha szuszakolom lefelé, akkor undorodom tőle, mintha nem lenne elég hely odabent. Ma már sokkal jobb volt, simán tudtam enni retket, sajtot, kesudiót, epret... és nem panaszként írom ám, engem igazából nagyon szórakoztat, hogy én a kéjes zabagép ilyen fura leszek a terhességtől, és M. is jókat vicog rajtam, amikor öntöm lefelé a nagy bögre tejet, majd eszek rá egy kis pestót üresen. Na ez is visszatérő motívum, ez az egyetlen egy dolog, amiről úgy érzem, hogy bármikor meg tudnám enni, ha épp rendes (értsd: sós) kajára vágyok, úgyhogy ma vettem fenyőmagot meg parmezánt meg cserepes bazsalikomot, és hétvégén összerakok egy sajátkezűt, mert azt nem lehet bírni pénztárcával, amilyen ritmusban kívánom.
Alvásilag is érdekes a helyzet: tegnap és tegnapelőtt például kidőltem este héttől tízig, aztán lezuhanyoztam, és folytattam tovább reggel majdnem hétig - ez olyan három-négy snooze, mert a koránkelő szándék azért megvan, csak a kivitelezés döcög. Ma már ez is jobb, tíz óra, és még alig vagyok álmos. Délután lealudtam az ebédszüneti félórámat a szomszéd iroda kanapéján - ezt manapság szinte minden nap megejtem, és igazi power-nap van ám ilyenkor, tényleg elalszom, annyira, hogy újabban beállítom az ébresztőt, mert volt már olyan ciki helyzet, hogy a kis új kolleganő ott toporgott egy negyed órát a közelemben, és nem mert szólni, hogy egy fontos üzleti partner már harmadszor keres telefonon.

Aztán: van ilyen kis húzódó fájás az alhasam bal oldalán. Amint már mondtam, leginkább akkor jelentkezik, ha hasizomra való odafigyelés nélkül hirtelen tüsszentek, köhögök, nyújtózkodok, vagy ha fekvésből úgy ülök fel, hogy közben ugyanazzal a mozdulattal fordulok is oldalra, hogy a lábamat letegyem az ágyról. Az most már biztos, hogy ez a tavaly nem volt, mert akkor természetesen eléggé aggódtam volna ahhoz, hogy le is jegyezzem - úgyhogy most azon aggódok, hogy biztos rosszul alakul ki és kezd tapadni a méhlepény, és még túl érzékeny a méhem a műtét után, és ki tudja, megúszom-e görcsölés nélkül és veszélytelenül ezt a CVS-t is. Még nem néztem utána amúgy, hogy ez mi lehet, mert annyira bonyolult keresőkifejezéssel lehetne csak, hogy első körben tuti egy csomó más találatra akadok vele, és bár nem lesznek relevánsak, kiváló alapot adnak majd újabb rémképekhez.
Apropó aggódás, nagyon jó volna, ha elég erős lennék hozzá, hogy ne a megbeszélt jövő szerdán menjek a következő ultrahangra, hanem kihúzzam az azt követő hétfőig - akkor ugyanis már betöltött kilencedik hétben lennék, és a későbbi méret miatt sokkal pontosabban meg lehetne határozni a baba korát. Plusz, ha kibírnám, akkor utána már csak két hét lenne hátra a vizsgálatig, amikoris újra láthatom, ha meg jövő héten elmegyek, akkor addig találkozásig három hetet kell várni, és az olyan sok, hogy végtelen.
Ma egyébként 7w4d vagyok, és a Kissmajom már remélhetőleg nem MilliPéter, hanem CentiPéter, és az jó, ilyen komolyat már csak egyéves kora körül fog előrelépni... vagy tulajdonképpen nem is tudom, hogy körülbelül mikor is érik el a babák a MéterPéterséget.
Kezdek zagyválni, úgy veszem észre; megyek, aluszok.

15 megjegyzés:

 1. hát úgy 2,5-3 évesen lesz egy méteres:)

  VálaszTörlés
 2. Giga Like ez a bejegyzés:) Kérek mindig ilyeneket reggelente:)

  VálaszTörlés
 3. Szia,

  Most találtam ide, nekem az első terhességnél is és a most is (ha lehet az 5. hetet annak hivni :D) szúrkál, húzódik az alhasam bal oldala. Anno rákérdeztem több orvosnál, mindenki azt mondta, ezzel minden okés, ez természetes. Hát úgy legyen! :)

  VálaszTörlés
 4. Nyúlnak máris a méh tartószalagjai, azt érzed. Nekem ezt mondták Kismacsónál, mert vele ez volt, Belaminál meg nem. Aztán lám-lám mindkettő megszületett egészségesen, sőt Kismacsó ráhúzott még 10 napot, olyan jól érezte bent magát. (Pedig végig paráztam azon, hogy korán fog megszületni ettől a nyilalásoktól, de nem.) Szóval no para. ;-)
  ETAMA

  VálaszTörlés
 5. Hú 2,5-3 évesen, got it... pedig pont ekkora gyerekekkel még van is dolgom manapság - ebből is látszik, hogy milyen kiváló a megfigyelőképességem. :)

  Majd hozok még akkor... meg majd képet is a pestóról. :)

  Part, köszi, hogy írtál, tudtam én, hogy érdemes minden parámat kiteregetni, mert legtöbbször jönnek valami kedves népek megcáfolni... :) Jah és én simán annak hívtam az ötödiket, szóval szerintem csak bátran. És majd gyere még mesélni!

  VálaszTörlés
 6. Etama, egyszerre írtunk... :) Hát, ha olyan gyerek lesz belőle, mint a tieid, akkor fájjon csak basszus!

  VálaszTörlés
 7. na,a kajatéma az nálam is tök így volt:) Ehhez képest most meg már igazi renitens vagyok, és azon aggódom, túl sokat hízom...(vagyis ha ilyen ütemben marad, mi lesz a végére)

  VálaszTörlés
 8. Júúúj, Est, én úgy, de úgy sajnállak ezekért az érzésekért! Remélem tömegesen megjelenik a kórság ismeretségi körünkben!
  Különben meg igen nagyon örülök, hogy de nagyon jó Neked! (meg a kékszeműneki, meg a Centipetineki)

  VálaszTörlés
 9. Nagyon édes ez a Milli és Centipeti :)

  VálaszTörlés
 10. Minimum heti helyzetjelenest kerek! :D

  VálaszTörlés
 11. Besetaltam a Koruton a New York Palotaval szemben levo Terranovaba es talaltam egy nadigragot es Te jutottal eszembe. Konnyu, nyari anyagbol volt, tobb szinben aruljak; azt hiszem megkotos, tehat rugalmas meret ugyileg :) Ha bemesz, menj vegig bal oldalon, legbelul es majdnem a lepcsonel vannak ilyen forgo tarton. Sajna nem talaltam meg a neten.

  VálaszTörlés
 12. Eszter, imádlak, el is megyek a héten, tudd meg. És közben igyekszem a Beus által kért kórságot terjeszteni lélekben, hogy legeljük le együttesen a Terranovát, mint a sáskák... :)

  VálaszTörlés
 13. Kérdezni szeretném, hogy nem-e lehetne-e itt is kicsit nagyobb lelki életet élni? :) avagy helyzetjelentést várok!

  VálaszTörlés
 14. :DDD En imadkozo saska leszek, szep zold. Csak mert egyszer Apu fogott nekem es egy hetig befottes uvegben ettettuk, aztan elengedtuk... Ha jol emlekszem.

  VálaszTörlés

Mondd!