Előreszámla

Lilypie Second Birthday tickers

2013. december 13., péntek

An unexpected turn of events

Tegnap délben rajtaütésszerűen hazaengedtek. A dokim megdicsérte a szép reaktív görbénket, majd megultrahangozott, és amellett, hogy a baba rendben volt és a flow szintén, úgy látta, hogy jobb a magzatvíz-arány mint volt, valószínűleg a sok pihenés hatására, úgyhogy hétfőig eltáv, azután meg már csak Kissmajommal együtt hazajövés, valószínűleg újabb hét múlva. Nagyon jól jött amúgy, mert az előző nap beköltözött új szobatárstól félig már elkaptam valami nyavalyát - naivan azt hittem, hogy csak azért köhög úgy, mint egy tüdőrákos, mert félóránként lejár cigizni (igen, ő is mindenórás terhes...), de ezek szerint takonykór is lehetett a dologban. Persze minden reggel hétkor jelenésem van az osztályon ellenőrzésre, de hát mi ez, ahhoz képest, hogy most itthon fekhetek a kedvenc nappalim kedvenc kanapéján, egy mellém gömbölyödött cicával és egy három méterre dolgozó pasival. Amúgy nem sok mindent szándékozok csinálni, mert egész kevés aktivitás már elegendő ahhoz, hogy nagyon elfáradjak, és elkezdjen keményedni a hasam (végül én is megtudtam, milyen az), és igazából a kiságy berendezésén kívül (matrachuzat felrakás, ágynemű bekészítés, rácsvédő felszerelés, játékok felaggatása, stb.) nincs is már nagyon teendő, a takarítónéni M. irányításával mindent szépen megoldott, ami még hátra volt.

Ígéretemhez híven készültem volna egy képsorozattal a kórházazásból, de a MacBook egy fos. Anno azért vettem, körülbelül másfélszer annyiért, mint bármelyik gép, ami a piacon elérhető volt (a többi, még drágább Apple terméket leszámítva), mert húdejó lesz nekem, majd gyönyörű fotómontázsokat fogok készíteni és minden kalandunkat megörökítő csodás videókat. Ehhez képest nem rakható rá egy kibaszott program, amivel a pofámat ki tudom satírozni egy fotóról, és még soha nem volt olyan, hogy a videószerkesztője az általam kívánt zeneszámot az általam kívánt módon képes legyen egy filmrészlet alá rakni. Mindezt úgy, hogy egy programozóval élek együtt, aki saját könyvelő-bérszámfejtő szisztémát építget, tehát látott már laptopot; és úgy, hogy az ezeréves munkahelyi Microsoft gépemmel egy netes keresés és egy letöltés még mindig elég volt ahhoz, hogy elérjek mindent amit akarok.
De nem baj, ez csak mellékszál, a lényeg az lett volna, hogy itthon vagyok, yay!

9 megjegyzés:

 1. Örülök, hogy otthon vagy, mégha csak ideiglenesen is, de utána már babázol :))

  Épp akartam kérdezni, hogy babaszoba-képek, vagy más, egyéb képek? Mondjuk pocakképek?

  VálaszTörlés
 2. elküldtem mielőbb befejeztem volna:

  szóval, hogy nem készültek-e?!
  Mert kicsit hiányolom egy babás-várandós blogból :))))

  Gyógyulj meg hamar!

  (én 3 fiam közül kettőt betegen szültem, vicces volt taknyosan szülni... bár hálistennek 4 óra-50 perc-2,5 óra vajúdások voltak csak :D )

  VálaszTörlés
 3. Jaj de finom és idilli lehet otthon gömbölyödni cicástul, M-estül még egy kicsit :) (pláne ilyen új kórházi szobatárs után elővigyázatosabb is)

  VálaszTörlés
 4. Jaj már úgy várom a jövő hetet :-):-) Tudom, hogy semmit nem kell siettetni, de már olyan jó lesz tudni, hogy Kissmajom a világon van :-)
  Te meg csak pihengess és érezd magad nagyon jól otthon az utolsó még kettesben töltött napokon :-):-):-)

  VálaszTörlés
 5. Örülök :) otthon azért jobb :)

  VálaszTörlés
 6. Jóleshetett ez a hirtelen hazaengedés, kicsit feltöltődsz a kicsi érkezése előtt. Olyan közel vagy, hogy a karodban tartsd, olyan jó ez :) Várom, lesem minden híredet és boldog vagyok, amikor olvaslak.

  VálaszTörlés
 7. tényleg vigyázz magatokra! hú, egészen más lehet, hogy tudod mikor születik, de kíváncsi vagyok már rá (én is) :)

  VálaszTörlés
 8. Sokat gondolok rád, nézegetem a naptárt és én is visszaszámolok :)

  VálaszTörlés
 9. A legjobbakat, boldog csodaváró utolsó pillanatokat nektek :-)
  Lehet, hogy elkéstem a kérdésemmel, viszont most teljesen lefagytam... küszöbén állok itt kari előtt, hogy álmodozás után végre vegyek egy laptopot, és igen, Apple lett első választásom. Van módod még írni arról, milyen típusú gépedre, milyen progikat nem tudtál telepíteni? Bármi sejtés volt-e azért, ha halványan is, hogy miért (pl. ha pont az adott típushoz kapcsolódhatott esetleg a probléma). Apple-ben jártas segítséged volt, aki megnézte?
  Köszönöm, és minden szépen menni fog majd, meglátod :-)
  Babamanó

  VálaszTörlés

Mondd!