Előreszámla

Lilypie Second Birthday tickers

2013. december 24., kedd

"...egy képben csak talán, s csupán a lényeget..."

Címszavas lesz és távirati, és nagyon szégyellem magam, hogy ilyen megkésett, nem egészen ezt érdemlitek ti, akik végigfájtátok velem az év elejét, végigizgultátok mellettem az elmúlt hónapokat, és végigörültétek ezeket a várakozós utolsó napokat... Mentségem nincs, egyszerűen annyira sok ez, ami most történik velünk, hogy ahányszor lett volna egy-egy órám mesélni, teljesen fölöslegesnek éreztem elkezdeni, mert regényben is leírhatatlan lenne, és hát egy poszt még a tartalomjegyzékre is kevés. De megpróbálom most szűkszavúan összefoglalni a lényeget, és cserébe ígérem, hogy a következő pár bejegyzésben mindent kifejtek majd nagyon-nagyon hosszasan, már csak önző megfontolásból is, hogy ha valaha halványulna az emlék, itt legyen minden részlet, mint minden jó és rossz, amit egy ideje átéltünk gyerekvágyós/-várós témában.

Szóval home, sweet home vagyunk, immár negyedik napja - szombaton reggel, teljesen váratlanul, egy Kissmajom által átnyöszörgött és általam átsírt éjszaka után (erről is lesz majd bővebb), bejött a gyerekorvos, és azt mondta, minden téren minden rendben van a babával, és ha velem is (az volt, már egy napja kész volt a záróm), akkor ő hazaengedne. Egy óra múlva már autóban ültünk a világ legcsodább férjével és apájával, és bugyuta karácsonyi nóták társaságában araszoltunk az ünnep előtti dugóban, bele a napsütötte decemberbe.
Nem tudom, mi az, amit el tudnék mondani, ami érzékeltetné, hogy milyen nekemnek lenni azóta... merő ragacs és giccs, és kényszeres öncsipkedés, hogy újra és újra megbizonyosodjak, hogy nem haltam meg and gone to heaven, és nem álmodok - ez én vagyok, ezek velem esnek meg éppen, ez az én életem, nem csalás, nem ámítás. Most például (és elnézést mindenkitől, aki érzékeny a nyálas jelenetekre, teljesen megértem, én is az vagyok) kint épp narancssárga égen készülődik pihenőre a nap, én itt ülök a kanapén a meleg nappalinkban, a háttérben Sinatra és a Winter Wonderland szól, előttem adventi koszorún égnek a gyertyák, és icipici fenyőfánkon világítanak a színes fények; a combomhoz bújva cica dorombol, a közeli íróasztalnál a szerelmem dolgozik, mellemen a kisfiunk adja ki a világ legédesebb szuszmorgó hangjait, pihehaja az államat csiklandozza, és a nyakának olyan illata van, hogy percenként abbahagyom a gépelést, hogy a lehető legmélyebbet szívjak belőle, mint egy menthetetlen és menekülni nem is akaró drogos...

Szóval poén lelőve: így néz ki a happy end. De volt azért közben csomó dolog, úgyhogy a folytatásban lesz mese a kis varázslóról, szülővéválás- meg születéstörténet, szoptatós szága, és (Breaking news!) kórházi személyzettel elégedetlenkedős epizód is. El sem hiszem, hogy csak egy hete van velünk ez a legeslegszeretettebb... olyan, mintha ezer életet éltünk volna le együtt már, és amikor a szemébe nézek, az az érzésem, hogy ő az összesre emlékszik, és tudja az univerzum minden titkát, én meg a világ legszerencsésebb embere vagyok, hogy a közelében lehetek ezen a közös utazáson.
És mivel szenteste van, és nekem semmi más kívánságom nincs, csak annyi, hogy ez a mostani áldott állapot sose érjen véget, és éljen még sok-sok évtizedig egészségben és boldogságban mindenki, akit szeretek, most inkább nektek kívánok, minden olvasómnak. Ugyanilyen tökéletes csendes éjt jövő ilyenkorra mindenkinek, igény esetén etetésre várva grimaszoló csomaggal a fa alatt...

19 megjegyzés:

 1. Megkönnyeztelek most Titeket Ti csodás, boldog kis család! Nagyon boldog karácsonyt kívánok és örülök, hogy kívánnom sem kell, hiszen teljesült már!!! :)

  VálaszTörlés
 2. Ó Est! De jó, hogy írtál! Teljes 18-át végigizgultam, aztán nagy-nagy nehezen írt egy ismeretlen, hogy minden oké, akkor kezdtem fellélegezni. Jöjjön most: vivát, vivát, vivát Kissmajom! Isten hozott! Az életre!

  VálaszTörlés
 3. Annyira, de annyira vártam ezt a bejegyzést! :) Amíg saját bőrömön nem is tapasztalom, legalább az írásaiddal közelibbnek érezhetem magam ehhez az egész csodavilághoz! Kívánom, hogy mostantól minden karácsonyotok legalább ilyen boldog és meghitt legyen! Üdv a nagyvilágban Kissmajom! :)

  VálaszTörlés
 4. Éljen éljen! Örülök Nektek nagyon! <3
  Az "ismeretlen" :)
  Moon :D

  VálaszTörlés
 5. Nem is tudok mit írni, annyira csordultig van a szívem :-):-) Nagyon örülök Nektek :-):-):-)

  VálaszTörlés
 6. Nagyon vártam már ezt a bejegyzést! Gratulálok!! Élvezzétek ki az első heteket!

  VálaszTörlés
 7. Örülök, h mindenki jól van :) sose legyen rosszabb! :)

  VálaszTörlés
 8. Az tényleg úgy van, hogy a babák mindent tudnak :) Boldog karácsonyt!

  VálaszTörlés
 9. (: Akkor hát ideje lett az nagy és boldog karácsonynak! Töltsetek még sok-sok ilyent s még ilyenebbet együtt... akkor már rutinosan :)

  VálaszTörlés
 10. Óh hát megint megríkatsz !!! Nagyon-nagyon örülök Nektek ám :) És igen, nem vagy csöpögős, csupán anyává, szülővé változtál és ez csodás lehet :) Élvezzétek ki ezeket a pillanatokat, perceket :) És nagyon sok tejcsit, átaludt éjszakákat kívánok Nektek :)
  Ujhold

  VálaszTörlés
 11. Nem kapunk képet a várvavárt gyerekről?
  Meg némi info, hogy van, mint van, hány kg, hány cm...

  "ilyen megkésett, nem egészen ezt érdemlitek ti, akik végigfájtátok velem az év elejét, végigizgultátok mellettem az elmúlt hónapokat, és végigörültétek ezeket a várakozós utolsó napokat."

  hm, na igen, ezért várnánk az infokat...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát képet biztos nem, legalábbis nem olyant, amin felismerhető - ő egy önálló kis lény, aki nem választotta a nyilvánosságot, szóval nem lenne egészen fair ismeretlen ország-világnak mutogatni, csak azért, mert az anyja exhibicionista és publikus blogot ír (arról nem is beszélve, hogy önmagát sem vállalja névvel/arccal azon).
   Méretek meg további infók lesznek, amint ráérek befejezni legalább egy posztot, de most azért fontosabb a várvavárttal lennem, ez szerintem érthető, annál jobban, minél inkább mellettem állt valaki az út során, még akkor is, ha engem furdal a lelk, hogy nem számoltam még be... :)

   Törlés
 12. Draga Esti! Orulok, nagyon jo olvasni a boldogsagotokrol :)

  VálaszTörlés
 13. Mindenkinek köszönöm a várást és a türelmet is - nem mondom, hogy nézzetek vissza sűrűn, mert hamarosan frissülés lesz; nem tudom mikor lesz frissülés, egyszerűen nem tudok betelni ezzel a gyerekkel, a szabadidőm többnyire azzal telik, hogy nézem... gondolom ez változni fog előbb-utóbb, legalábbis remélem, hogy nem leszek creepy Bates mama, aki liheg a harmicéves fia nyakába. Szóval igyekszem visszafogni magam, ha összejön, majd jövök részletekkel. :)
  És köszönlek.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez természetes, hogy gyönyörködsz benne, hisz szerelmetek "gyümölcse" és csodás dolog, hogy milyen kis élőlény lesz belőle :) De azért a gyönyörködés mellett aludj is Vele, amikor csak tudsz :) Mi pedig türelmesen várunk, remélhetőleg nem kell 30 évet :D Sok boldogságot, egészséget Nektek :)
   Ujhold :)

   Törlés
 14. Gondoltam Rátok így ismeretlenül (megint csak) jó sokat. Gratulálok!
  zugBanana

  VálaszTörlés
 15. Teljes szívemből gratulálok a kisfiad születéséhez! Neked gyors felépülést!
  Gyönyörködjél csak benne, a napok ilyenkor úgy repülnek, olyan gyorsan változik, szinte óráról órára másképpen néz ki. Sok boldogságot a családodnak!

  VálaszTörlés
 16. Babázz csak, babázz :) Hisz mind már annyira vártuk hogy gyerekezhess :) Majd leírsz mindent részletesen ha lesz rá idod :) Egyébként tuti én is csak ucsorognék mellette ha kell ha nem és bámulnám hogy jé gy baba :D <3

  VálaszTörlés

Mondd!