Előreszámla

Lilypie Second Birthday tickers

2014. december 6., szombat

Hospital food

Ez volt egy évvel ezelőtt az ünnepi ebédem: húsleves sok répával, és édesítőszerrel készített rizsfelfújt almakompóttal. Nem volt rossz, az az igazság.

Tapasztalatom szerint kórházban érdemes azt mondani, hogy az ember csökkentett szénhidráttartalmú menüt kér; én legalábbis mindig jól jártam a diétámmal,nem csak egészségesebb, de finomabb is volt, mint a sima kaja - például gyanús összetételű fasírtok helyett nekem mindig grillezett sovány húst adtak, desszertnek nápolyi vagy keksz helyett gyümölcsöt, és reggelire meg vacsorára teljes kiörlésű zsömlét. Nem mondom, hogy szigorúan betartották a 150 g CH előírásomat, néha még így is igencsak megugrott volna a cukrom, ha mondjuk a teljes adagot egyszerre megeszem, de különösebb panaszom sosem volt, és díjaztam az igyekezetet.
Őszintén szólva, fogalmam sincs, hogyan főznek ennyire normálisan abból a semmi pénzből, amit az állam nem stadionépít el erre szán… (Igen, születésnapomon politizálok a gyerekes blogomon.)

Kinézetre is rendben van

3 megjegyzés:

 1. Ez meglepően jól néz ki. Lehet amúgy hogy kórházfüggő. Én felnőtt koromban egyszer voltam kórházban otthon, egyszer meg itt és mindkét helyen iszonytatóan rettenetes volt a kaja.
  Otthon arra emlékszem hogy reggelire és vacsorára is valami gyanús kinézetű szalámi/felvágott szerűséget adtak, még nézni is rosz volt.
  Itt meg gyakorlatilag szénhidrát bombákat: édes joghurt, édes almaszósz, édes kenyér (itt a kenyér édes) valami mű-krémmel.
  Biztos jó ötlet otthon ezt a CH diétát szorgalmazni, ezt megjegyzetm szükség esetére.

  VálaszTörlés
 2. Még annyi hogy azért a rízs meg az alma... nem éppen CH kímélő...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát magamtól nem főztem magamnak rizset sose (nem különösebben szeretem, ahogy a tésztát és kenyeret se), de almától nem szokott megugrani a cukrom, főleg kompót formájában (persze édesítés nélkül, vagy édesítőszerrel próbáltam csak).
   Egyszerre az egészet nem is próbáltam megenni szinte semmiből terhesen, féladagoktól meg nem szokott bajom lenni.

   Törlés

Mondd!