Előreszámla

Lilypie Second Birthday tickers

2012. október 11., csütörtök

Kis szomor és aggód

Nem vagyok valami fényes hangulatban, bár a fórumos lányok* feldobtak egy kicsit - tegnap este sokkal rosszabb volt, egy adott pillanatban bemenekültem a hálószobába pakolászni, nem akartam elpityeredni M. előtt, mert meg sem tudtam volna magyarázni, mi bajom. Túl ingergazdag a környezetem gyerekügyileg manapság, volt a hétvégi buli ugye, meg M. barátjának és a véletlenülterhes csajának megszületett a kislánya, meg egy lány, akinek évek óta olvasom a blogját, pár hónapja kitalálta, hogy kéne gyerek, és már ott is van, és úton-útfélen nagyhasú nők tárgyalják meg, hogy ki mikorra várja a szülést... Legtöbbször konkrétan történéskor simán átlendülök a dolgokon, nem foglalkoztatnak különösebben, aztán megpillantom a gyógyszereimet a laptop-asztalon, vagy a lázmérőmet az éjjeliszekrényen, vagy Apu pici kezét, vagy M. csibész-mosolyát, és úgy belémnyilall a fájdalom, hogy lélegezni is alig tudok. Vergődök aközött, hogy mértéktelenül imádni fogom, hihetetlenül boldoggá teszem, tehát megérdemlem és megkapom, csak türelem - és aközött, hogy mekkora buta liba vagyok, kitől várok én csodát, senki nincs, aki majd jól meghallgatja a kérésemet, csak a nagy büdös tény, hogy a testem képtelen életet alkotni. Olyankor csak az enyhít (minimálisnál is minimálisabban), hogy vannak sorstársaim, ismerem a küzdelmüket, és nekik/velük talán egy kicsit elhiszem, hogy mint annyi minden másban, ebben sincs egyenlőség - nem én vagyok a hibás, nem én rontottam el valamit, nem én vagyok az univerzum legnagyobb vesztese, amiért a világ legtermészetesebb dolgában megbuktam, csak... ezt dobta a gép (hú, de utálom azt a kifejezést!). Elfogadni sosem fogom és belenyugodni sem, ahhoz túlságosan feldühít, akárcsak a világ összes igazságtalanága; és bevallom, egyre nehezebb a kezdeti lelkesedéssel nekiindulni az új ciklusnak, még így is, hogy most a következő azért egy újfajta lehetőséget rejteget.

Nah, befejezem a rinyálást, jöjjön egy kis logisztika, apropó új ciklus: a hőm lent, a megszokottól eltérően már második napja, miközben a pirosat (már ha az szabálykövető lesz) leghamarabb holnapra várom. Ezzel szerencsére megoldódott az a dilemmám, hogy hányadik napon is menjek a nőgyógyhoz, mert elméletileg hétfő (esetleg kedd) pont CD3 lesz. Nagyon-nagyon remélem legalábbis, hogy nem tréfál meg a szervezetem, és nem nyújtja túl a luteálist, mert természetesen megint hozom a formámat, és aggódhatok egy sort: következő hetekben gyors egymásutánban lesz két hosszú hétvége, amikor is inszem-fronton zárva tart a BMC - és azért a négynapos szünetekkel meg az én-féle bamba petelányokkal számolva elég nehéz lesz úgy sakkozni, hogy pont munkanapra essen a kontroll-UH is meg az azt követő beavatkozás is, főleg úgy, hogy a tüszőrepedésem ugye szuri ellenére is meglehetősen kiszámíthatatlan. Fingers crossed tehát, hogy most már minél előbb piruljak.


* Kellene már ehelyett valami normális megnevezés, mert tök pontatlan ez a gyűjtőnév, igazából a fórumon már nagyon régen nem vagyok aktív, csak zugolvasok, és nem is kizárólag onnan szerződött az a kis társaság, aki bab-szempontból tartja bennem a lelket, és hasonló cipőben botladozik, és segít, és válaszol, és csak úgy egyáltalán van, mint egyelőre egyetlen pozitív eredménye ennek a mizériának. Ilyenekben gondolkodom, hogy petekommandó meg wannabemomz, de egyelőre nincs meg az igazi, úgyhogy minden ötletre nyitott vagyok.

2 megjegyzés:

  1. Egyszer egy barinőm mondta:
    "Minden hülye tud gyereket csinálni...! Tehát ebből mi következik? Mi nem vagyunk hülyék!!!" Legalább ennyi legyen nekünk! Fel a fejjel!!! Pussz

    VálaszTörlés
  2. Tetszik a barinőd-filozófia... :) És fej már fent van, legalábbis per pillanat - éljenek a hullámvasutak! :)

    VálaszTörlés

Mondd!