Előreszámla

Lilypie Second Birthday tickers

2013. április 19., péntek

Freak of nature, I'm tellin' ya

Hogyafene mostmár nah.
Vagy úgy is mondhatnám, hogy megjöttek a hormoneredményeim, és egyszerűen nem-ér-tem:
TSH: 1,88 mIU/l (0,27 – 4,20)
Prolaktin: 1195 mIU/l (102 – 490)
Ösztrogén: 1469 pmol/l (161 – 774)
Progeszteron: 54,96 nmol/l (5,30 – 86,00) - 17,28 ng/ml

Namost: két hét telt el ugye az előző vérvétel óta, ami az első két érték tekintetében releváns, mert azok nem ciklusnap függőek.
Pajzsmirigy-ügyben változott a helyzet valamennyit jó irányba, ami két ilyen közeli mérés esetén nem tudom mennyire jelenthet tényleges javulást (mert ugyan mitől javult volna?), inkább csak az lehet, hogy ez is egy ingadózósabb fajta hormon.
A prolaktin viszont borzalmas, sikerült megduplázni a múltkori rekordomat, ami már egy kicsit szintén kilógott a referenciatartományból... hát most nincs kétség, stresszhormonság ide meg oda, ez akárhogyan nézzük, túl magas. (Amúgy meg én egyáltalán nem vagyok egy stresszelős fajta, imádom és teljes nyugalomban végzem a munkámat, tökéletesen drámamentes a magánéletem, ha felidegesítem vagy -izgatom magam valamin, az is nagyjából öt percig tart - ezt az ugrást nem feszültség okozta.) A terv az, hogy most kibírom ezt a két hetet a BMC-és konzultációig, és megmutatom a dokinak a produkciót... őszintén szólva egy kicsit örülök is, hogy most már nem csak kevés az eltérés, mert jó lenne valami gyógyszert kapni, ami megoldja ezt; remélem ő is így gondolja majd.
Az ösztrogén az megint aránytalanul nagy, kivétel nélkül mindig így dominánskodott luteálisban, de ezen inkább nem aggódok, nyilván teherbeeséskor sem volt jobb, és mégis működtem, szóval ezzel nem vagyok hajlandó foglalkozni.

És akkor a csemege - on more levels than one: a progeszteronom jó! A progeszteronom kéremszépen nekem még soha egyetlen egyszer sem volt jó, egyetlen egy spontán ciklusban se, amióta csak méregetjük. Bamba petelányaim voltak mindig: lassan nőttek a tüszők, és a legengedékenyebb mérce szerint is gyenge minőségű termést hoztak. Akkor, kérdezem én, ez most miajóég...?! Hát nem azért nem szeretjük a freakin' prolaktintúltermelést, mert gátolja a peteérést?! What is wrong with me...?! Mi lett volna, ha nem tolja túl a szervezetem a laktotropizálást... ebben a ciklusban, kompenzálásul az összes eddigi failure miatt, előállítottam volna minden pete anyját...?
Eddig is tervben volt, de most már visszavonhatatlanul eldönttetett, hogy ez lesz a jövendőbeli gyerekünk első plüssjátéka...

3 megjegyzés:

 1. Nekem is a januári 3 fölötti TSH-m után a két hete levett 1 valamennyi volt. Azért elmentem endos dokibához, aki az összes eredményemet figyelembe véve azt mondta, hogy az ítélete: enyhe IR.
  Jó ugyan az inzulinom, meg a cukrom is, de a doki szerint ehhez a cukorhoz sok az inzulin, és az a 120 percnél lenyomja 2-re a vércukromat, ami 0 percnél 4 körül volt. Szóval kicsit túlreagálom a cukrot, tehát fél (500 g) Meforál.
  Ingatag TSH-ra 1 db Letrox, szerinte itt is "dugdossa már a fejét" a probléma, de időben "elkaptuk".
  Ha ezek után összejön a lombik, akkor imába foglalom a nevét, az biztos. ;-)
  Most diéta + a gyógyszer, 2 hónap múlva kontroll. Utána... :-)
  ETAMA

  VálaszTörlés
 2. hát ezek tényleg fura adatok, a prolaktin és az ösztradiol is ignecsak magaska.. fura, fura, fura ...

  VálaszTörlés
 3. Nah ma azt tudtam meg, hogy a prolaktin javítással automatikusan javulás várható a TSH szintben, meg az inzuliningadozásban.
  Érdekes Etama, nem tudtam, hogy még jó inzulinnal is számíthat rossznak az IR helyzet... mik vannak!
  Audrey, mondom én, hogy freak! :)

  VálaszTörlés

Mondd!