Előreszámla

Lilypie Second Birthday tickers

2013. június 26., szerda

Oliver Twist, Nyilas Misi, Kissmajom

Csalódott vagyok, nah. Voltam ma a dokimnál a havi terhesgondozós rendelésen, és miközben egy negyed órán át írkálta át a mindenféle eredményeket a kartonomra és a kiskönyvembe, és beszélte meg velem, hogy mik következnek, a vizsgálat maga mindössze két percet tartott: megállapította, hogy zárt a méhszájam, megnézte, hogy ügyesen ver a baba szíve, és kész is voltunk. Amúgy sem a legjobb minőségű az ultrahangja, erre alig pár másodpercre közelített csak rá, Kissmajom ott lazult lustán (Olyan nyugodt ez a baba, ha végre érzem majd a mozgását folyton azon fogok aggódni, hogy biztos beteg - majd állítsatok le!), és mire megpillantottam a szívét, már be is fejeztük; nem hogy mérés nem volt (mert ugye alig egy hét után megint minek), de még arra sem volt időm, hogy megkérjem, állítsuk meg a képet, hogy legalább egy telefonos fotót kattintsak el.
Úgyhogy erről a szegény drága gyerekről továbbra sincs semmink a világon - hát hogy van ezzel bánva...?! Tudom, hogy leszóltam a mozizást, de terhes vagyok és ilyenkor szabad össze-vissza csapongani, és esküszöm, hogy a 18. heti menetre a legeslegdrágább helyre megyünk, ahol a konkrét méricske után lassan és ráérősen egy egész órát szánnak ránk, és teljes portfóliót meg videósorozatot csinálnak róla. Én egyszerűen nem értem, hogy hogy bírják a várakozást azok a nők, akiknél az egész terhesség alatt összesen három ultrahang van, mert oké, hogy például Anyunak nem volt választása, akkoriban nem tudtak benézni és kész, de most, hogy itt a lehetőség... komolyan mondom, erős késztetést érzek, hogy jövő hétre bejelentkezzek valahova, ahol nem is fog történni semmi, csak annak bámulása és kiélvezése, hogy ez az édes lény itt lebeg bennem. Óóó, úúúgy szeretem!

Július 12-én mennem kell AFP vérvételre, utána meg majd be kell jelentkeznem genetikára, és 24-én vissza a saját dokihoz; azóta eszembe jutott, hogy akkor pont Bécsben leszünk Hugh Laurie koncerten, szóval az tolódik. Jah és december 25-re vagyok kiírva - nem tudom ez hogy jött ki a kis naptár-tárcsából, mert minden netes program ennél több nappal későbbet mond, de a doki biztos betöltött 39. héttel számolt, hiszen akkortól már bármi lehet. Szegény bogárka ezzel is jól el lesz intézve... mondjuk én soha nem szenvedtem attól, hogy major ajándékozós ünnepen jöttem világra, úgyhogy majd megoldjuk, hogy ő se, de akkor is: mindene (mindkét névnap és a szülinap) késő őszre és télre esik majd, úgyhogy majd kénytelenek leszünk fogantatásnapot és kétcsíkostesztnapot is tartani, mert ennyi boldogság után, amennyit ő ad, igazán jár neki legalább évszakonként egy ünneplés.
M. szerint egy kisfiúnak ilyennek kell lenni, igazi streetwise kisklambó, aki ahogy eddig is, majd megoldja egyedül, hogy minden jó legyen, és ha kijön, kisimliskedi majd a szemünket is. Óóó, úúúgy szeretem!

Még azt akartam mondani, hogy így a második trimeszter elejére tisztára visszatértek a koraterhes tüneteim: émelygek, nincs étvágyam, és minden este el tudnék aludni nyolc körül... egyedül a mellfájásom enyhült; na meg alig észrevehetően ugyan, de állítólag nő-nődögél a hasam, és benne a kincs, akit óóó, úúúgy szeretek!

5 megjegyzés:

 1. :)))) Szenya orvos. Latszik, hogy nem volt meg terhes no :D

  Apropo, nekem is meg kene vennem a jegyet HL-ra, mert a multkor lemaradtunk rola. Most meg visszajon ido ket honap utan, sajat keresere, nagyon elvezhette a luxi kozonseget.

  VálaszTörlés
 2. Imádlak - gyereket beléd, mert te már most érted, hogy miről beszélek! :D
  Mi tavaly is voltunk... hát embretelen jó volt, és az új albumja ha lehet, még faszább, szóval alig várjuk - semmiképp se hagyjátok ki! (És érdemes előre ülni, Bécsben legalábbis csak valami 20 Euro a különbség az első és az utolsó sorok ára között, és mi anno nagyon bántuk, hogy már csak a terem fele körülre kaptunk...)

  VálaszTörlés
 3. Eszter :)
  Szenya doki monnyonle!

  Jujjj de jó lesz neked, ha mozizni mész :)

  Kíváncsi leszek az én dokim milyen lesz, mert ő nő!
  Egyik ismerősöm férfi dokinál szült (tegezős viszonyban) és szülés közben mondta a doki a lánynak, hogy valamit ne úgy csináljon ahogy, mert a dokinak úgy fáj a dereka!!! Mire az ismerősöm közölte vele, hogy qvára nem érdekli, hogy a dokinak hol fáj, mert ő éppen szül, ha nem zavarja :):):)

  VálaszTörlés
 4. Ne is mondd, most nekem épp az a parám, hogy túl sokáig, sokat mozog Zozi, szal simán fogsz még te is ezen is parázni:)

  Amúgy meg mondom, menjetek a Hepinetbe, igaz nem a legdrágább, hanem inkább a legolcsóbb:), de ott jól meg lehet nézni Malackát, ráadásul ha jól láttam, most is tolják a 2-őt fizet 3-at kap akciójukat.

  VálaszTörlés

Mondd!