Előreszámla

Lilypie Second Birthday tickers

2015. február 17., kedd

Át vagyok járható és cisztám van poli

Ma megvolt a HyCoSy; felemás híreket kaptam, de szokás szerint kizárólag a bright side az, amivel hajlandó vagyok foglalkozni. Nevezetesen, hogy nagyon stramm kis császárhegem van belülről is, és főleg hogy annyira azonnal és akadálytalanul áramlott át mindkét petevezetőmön a kontrasztfolyadék, hogy még az nőgyógyász is csodálkozva felkiáltott. Az asszisztens csaj is hitetlenkedve kérdezte, hogy egy egész picit sem fáj, mert azért valamennyire mindenkinek szokott - de még csak feszülést sem észleltem, mintha nem is velem történt volna, ami a monitoron megjelent. (Most viszont már határozottan érzem, hogy túlságosan tele van a hasam, elég kellemetlen, pedig szerintem maximum ket deci löttyrôl beszélünk, le a kalappal minden túlstimulációt megélt nő előtt, gondolom az minimum százszor rosszabb ennél.)
A rossz hír az, hogy én is egyértelműen láttam, hogy mindkét petefészkem policisztás jellegű, ami nekem eddig sosem volt; nyilván nem sokkolt a dolog, hiszen a PCOS két legfőbb tünetét (inzulinrezisztencia és oligoovuláció) hurcolászom magammal évek (vagy talán évtizedek) óta, csak eddig ennél több nem jelentkezett, így a diagnózist senki sem állította fel. Most nagyon kíváncsi vagyok a BMC vérvétel eredményére, hogy mennyi lett a tesztoszteron szintem, hogy aránylik az FSH és LH, és hogy alakult az AMH, és nagyon remélem, hogy ezek nem romlottak el a legutóbbi ellenőrzés óta, ami bármilyen hihetetlen, de két kerek évvel ezelőtt történt.

Két érésben levő tüsző is látszott ugyanazon az oldalon (nem emlékszem, de azt hiszem a bal volt megint, legtöbbször ott termelek), de azt mondta a doki, hogy még elég távol vannak a repedéstől - nagyjából erre is számítottam, azért is mertem elmenni a vizsgálatra így, hogy ma van CD12: az augusztusi szoptatás-abbamaradás óta egy 57 és egy 48 napos ciklus áll mögöttem, ami nagyjából stimmel az utóbbi évek trendjével. A terv az, hogy megint erősen figyelem az ovulációs jeleket, persze a szex-időzítés miatt is, de azért is, mert 7DPO körül szeretnék egy progeszteron szintet nézetni (Szűcs ilyenre nem adott beutalót, vagy elfelejtette, vagy azért, mert az össze-vissza ciklusok miatt nálam nem értelmezhető a tankönyvi 21. napi mérés).
A pesszimista verzió az, hogy egyáltalán nincs peteérésem vagy csak nagyon rossz minőségű, az optimista meg, hogy egyszerűen bambák a petelényaim, de amint aktivizálódnak már ügyes babapalántákként kelnek útra. You may say I'm a dreamer, de természetesen az utóbbiban bízok, és balga módon még ezek után is abban, hogy mire sor kerülne rá, már nem lesz szükség inszemre… Amen to that.

10 megjegyzés:

 1. Te egy hős vagy, hogy önszorgalomból mész átjárhatóságira ;) Úgy látom, megint majdnem egy napon voltunk dokinál :) Hogy reagáltak a BMC-ben arra, hogy a Kicsit is magatokkal vittétek?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ha nem lettem volna átjárható, nem akartam hónapokat inszemekre pazarolni, szóval az ok nem az, hogy hős vagyok, hanem hogy vén! :D
   Nem vittük végül magunkkal Kissmajmot, nem akartuk olyan korén költeni (ő fél kilenc körül szokott), inkább elmentem csak én, vittem M. spermáját, ő meg pont ma ment az eredményért és vérvételre.

   Törlés
 2. A lenyeg, hogy atjarhato vagy szuperul. Majd a vervetelek valami fele mutatnak. Nyilvan mondanam, hogy a kajara fgyelj stb... aztan kozben eldontitek, hogy akartok-e nyarig otthon barkacsolni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ha minden igaz, hétfőn megyek rákszűretni, és akkor majd hozom a véreredményeket is megmutatóba - majd gyere szakérteni!

   Törlés
 3. Már nem emlékszem, Est, te szedsz újra Merckformint? Szuper, hogy lazán átjárható vagy! Étrenddel, életmóddal biztos javulni fog gyorsan az a fránya pcos, de ezeket úgyis tudod. Amúgy pedig nem vagy vén! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, szedem a metet, de csak olyan maximum három hónapja, és a kaját is csak január óta szigorítottam be a szokásos napi 150g szénhidrátra. Utólag már nagyon bánom, hogy nem fegyelmezettkedtem hamarabb, de ez van, most annál lekiismeretesebb vagyok.

   És itt is OMFG! ;)

   Törlés
 4. szuper egy csaj vagy mindig mondom :) átjárható is meg petelányok is vannak úgyhogy tuti nem ússzátok meg a következö gyereket :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azért szerencsére a szupercsajságnak semmi köze a termékenységhez - én például sokkal több meddő szupercsajt ismerek, mint nem meddőt... <3

   Törlés
 5. Tényleg szuper az átjárhatóság, mert azért addig tényleg van remény természetes úton is, én drukkolok, hátha nem lesz szükség arra az inszemre:)

  VálaszTörlés

Mondd!