Előreszámla

Lilypie Second Birthday tickers

2012. február 9., csütörtök

Újabb csapolás

Közben azt elfelejtettem mondani, hogy hétfőn piros lettem, úgyhogy holnapra máris bejelentkeztem laborra szuratni, és jövő csütörtökre ultrahangra ellenőrizni. Illetve komolyabban utánanéztem ennek a bizonyos  Clostilbegyt tablettának, amit tegnap kezdtem el szedni.
Ez kéremszépen (vagyis hát a hatóanyaga) állítólag a világon jelenleg legeredményesebbnek számító termékenység-segítő készítmény ("fertility drug" - nem tudom hogy mondják magyarul), és amennyiben az ok a rendszertelen menzesz és/vagy a peteérés hiánya, akkor a nők több mint felének hónapokon belül segíteni szokott a teherbeesésben. Gyakorlatilag azt csinálja, hogy az aggyal elhiteti, hogy túl kevés ösztrogén van jelen a testben, így elkezdünk FSH és LH hormonokat termelni, hogy ezt megoldjuk.

Itt egy kicsit elkezdtem aggódni, mert ösztrogén- meg progeszteronszintet egyáltalán nem kért be a doki, így nem tudjuk, honnan indultunk, és még ha a ciklus második felében kér is, az már a gyógyszer miatt úgyis hamis eredmény lesz. De aztán úgy döntöttem, nem agyalom ezt is túl, ha teljes hormonháztartásom rendbetételével kezdtünk volna, akkor jobban zavarna, hogy még egy évig eltökölgetünk esetleg a beállításommal, és még akkor is van olyan lehetőség, hogy egy elméletben termékeny évekig nem tud szülni, pedig teljesen egészéges és normális mindenük. Szóval ha már azt elcsesztem, hogy időben (mondjuk olyan legalább öt évvel ezelőtt) kitartóan utánajárjak mindennek és kikúráltassam magam, akkor most ez a helyzet, és ebből kell kihozni a legjobbat - és a legjobb az lenne, ha minél előbb gyerekünk legyen, nekem nem derogál az, hogy gyógyszeres (vagy igazából bármilyen) segítséggel.
Amúgy a Clostilbegyt után, a hormonstmuláció miatt több pete szokott megérni egyszerre, és olyan tíz százalékkal nagyobb az ikerterhesség esélye. No comment. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mondd!